Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [1] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Nika
2007-09-12, 21:53
Piróg i współczesny
Autor Wiadomość

tancerz
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-12, 21:42   Piróg i współczesny

Piróg nawet w połowie nie ma takich wiadomości jakie ma Florek o współczesnym. Nie wem dlaczego mówi o sobie wykładowca tańca wsółczesnyego, to chyba żart z jego strony.

prytka
Stały Tubylec

Wysłany: 2007-09-12, 21:52   

tyle razy juz nadmienil,ze jest wykladowca,ze mam juz tego dosc

tancerz
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-12, 22:04   

Maciek współczesnego uczy się prawie od dziecka, a Piróg pewnie nigdy nie był na warsztatach tańca współczesnego, chyba że liczy drogę do gwiazd.

[ Dodano: 2007-09-12, 23:10 ]
Tak poważnie to Florek może uczyć "szanowną komisję" tańca i to bardzo różnych form.

Nika
Prima Balerina :)

Wysłany: 2007-09-12, 22:10   

ale powiem Wam jedno-jak patrzyłam na to co ten Florek robi to mnie az wszystko bolało od samego patrzenia. Wydaje mi się,że może mieć trochę racji piróg z tym,że to niekoniecznie zdrowe jest.Tylko Maciek odczuje to za jakiś czas jeszcze.spróbujcie się wielokrotnie przewrócić z wielkim impetem na twarde podłoże...tak całym ciężarem na plecy np czy na bok...albo lepiej nie próbujcie,bo zostanę potem wezwana do płacenia odszkodowań za złamania jako agitatorka:P co mi się podobało to to,że o swoje się wykłócił,nie dał po sobie jechać, Weronika z własciwym dla siebie profesjonalizmem(....)oczywiście go oceniła...czyli w skrócie: podobało mi się jak tańczyłes ale byłes nie miły dla mojego kolegi więc się nie nadajesz...bez komentarza

tancerz
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-12, 22:12   

Pozdrawiam mądrych ludzi, którzy nie wierzą w te bzdety, które głosi o sobie Piróg

[ Dodano: 2007-09-12, 23:21 ]
Uwierzcie mi, że upadki które wykonuje Maciek są w technice, którą zgłebia od dawna, a Piróg może to tylko krytykować, choć sam robi z ciałem rzeczy bezmyśle i niebezpieczne, a o motoryce i fizjologii nie ma zielonego pojęcia. Nauczył się kilku zwrotów ale ich nie rozumie. O istnieniu połowy mięśni nic nie wie, dobrze gra. Niestety niektórzy go znają.

prytka
Stały Tubylec

Wysłany: 2007-09-13, 00:02   

ALE JA SLYSZALAM JAK PODCZAS WYWIADU(ON CHYBA JET NA STRONIE)KINGA MOWILA,ZE PODOBNO PODCZAS ROZMOWY Z TYM CHLOPAKIEM DOWIEDZIALA SIE,ZE NIE DOZNAL NIGDY ZADNEJ KONTUZJI WIEC MOZE ON NAPRAWDE WIE JAK TO ROBIC.JA NP CHCAC KRECIC SIE NA BARKACH ZAWSZE MILAM JE ZDARTE A LUDZIE,KTORZY TO RABIA STALE NIGDY NIE MAJA.

tancerz
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-13, 10:26   

To wszystko co on opowiada to jakieś bajki. Jest lepszy od Andersena, a o współczesnym nie ma pojęcia. Chyba, że to coś co tańczy nazywa współczesnym. Bardzo się myli i musi się jeszcze dużo uczyć, a do wykładowcy to mu strasznie daleko.

[ Dodano: 2007-09-13, 11:34 ]
Powinien zajmować się tym co mu wychodzi i nie jest to napewno współczesny. Nauczył się słowa pneumatyka i nie wie co to znaczy. Odważny jest bo wielu tancerzy go zna i wiedzą, że nie jest to tancerz współczesny. Natomiast telewidzowie nie wiedzą o nim nic i pewnie wierzą w te dyrdymały. Na ekranie pajacuje i nieźle to robi. Pewnie o to chodziło producentom wybierając go do jury.

Arkady
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-13, 10:35   Współczesny

Było mi trochę przykro patrzeć na jury w dniu wczorajszym. Pan Piróg jednego zawodnika zachęca aby bluzgał (wszystkie pier, k. itd ukryte pod piiiii) bo niby to ma być okazanie powera i pewności siebie. Jeśli tak jest to chyba porażka. Czuję się porażony poziomem intelektualnym jury. Chłopak przyszedł tańczyć a nie rzucać mięsem, prawie mu nie dano. W ostatniej chwili jury się łaskawie zorientowało, że posunęli się za daleko. Zakładam, że osoba głuchoniema nie mogłaby wystąpić bo przecież nie krzyknie w odpowiendim momecie, o k....jaka jestem szczęśliwa!!!
A sprawa druga to taniec nowoczesny. Ja rozumiem, że Pan Piróg się poczuwa do bycia fachowcem ale nie można powiedzieć, że taniec nowoczesny musi wyglądać tak i tak a przekroczenie tych reguł kogoś dyskwalifikuje. Nie można mieć monopolu na taniec tak jak nie można mieć monopolu na sztukę współczesną i z pogardą stwierdzać, ex catedra że coś tańcem nie jest. Zwłaszcza w zakresie tańca Skąd to zmartwienie o zdrowie? Prawda jest taka, że problemy ze zdrowiem czekają na wszystkich laureatów za parę lat. To tylko kwestia czasu. Ten młody człowiek świetnie opanował technikę padania. Reasumując - niechże się Pan Piróg i jury wypowiada merytorycznie, że coś się podoba albo nie ale niech nie udaje profesora. I jeszcze jedno, Pani w jury - wszystko na co było ją stać to solidarność z Pirogiem. Jestem zażenowany i zachęcam kandydatów aby nigdy nie dyskutowali z jury. Dewiza programu- własnego zdanie mieć nie można a co jest tańcem to my wiemy i nikt nam nie będzie mówił czym kaczka wodę pije!!!!
Rada dla Współczesnego - Po prost tańcz chłopaku!!!

sweetangel70
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-13, 10:51   

MICHAŁ PIRÓG JEST WSPANIALY JESTEM Z AUSTRALII I TUTAJ ROWNIEZ MAM POLSKA TELEWIZJE :mrgreen: JEST SLICZNY A TO ZE KRYTYKUJE TO TAKA JEGO ROLA JAK KTOS NIE UMIE TANCZYC TO NIECH SIE NIE MIESZA W TO . :lol:

BUZIAKI DLA MICHALA :D

papa :jezor: :mrgreen:

Ten post złamał 04,14 punkt regulaminu!
Nie potrzeba pisać wielkimi i do tego pogrubionymi literami, a miejsce, w którym można zamieszczać linki do swoich blogów jest w profilu.

tancerz
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-13, 11:03   

Pozdrawiam Australię i cieszę się, że możesz oglądać polskie tv. Może i uroda Michała cię powala, masa kolczyków, które mają czynić z niego oryginalną postać, natomiast o tańcu współczesnym to On ma marne pojęcie i nie powinien krytykować lepszych od siebie jak Maćka Florka. To jakiś bzdet i zupełny przypadek, że on znalał się w jury. Pewnie jak zwykle dobry układy, bo napewno nie wiedza, chyba że jak twierdzisz uroda, moim zdaniem średnia. Napewno dobrze pajacuje - to plus medialny.

[ Dodano: 2007-09-13, 12:05 ]
W Polsce znajdziesz fajniejszych tancerzy, którzy tańczą i naprawde dobrze wyglądają.

[ Dodano: 2007-09-13, 12:11 ]
Jeżeli kogoś obraziłem moimi wypowiedziami to przepraszam. Poniosło mnie i chyba to forum nie jest dla mnie jeżeli mamy tylko słodzić. Proszę administratora o wykluczenie mnie z forum. Pozdrawiam wszystkich, którzy kochają taniec.

Montagros
Na forum niedopuszczalne są tylko wulgarne epitety i bezsensowne obrażanie innych. Konstruktywna krytyka, taka jak Twoja jest mile widziana. Pozdrawiam.

Nika

Wysłany: 2007-09-13, 12:43   

Arkady-słuszna racja,zauważ ,że jak od jednego wymagali bluzg, to drugiemu nawet nie pozwolił wypowiedzieć się(nawet bez bluzg czy wrzutów) w swojej obronie!i cóz on takiego powiedział,że zdaniem weroniki dyskwalifikuje go to jako osobowość??że piróg czegos nie umie??no i co takiego strasznego-nie wszystko musi umieć!
tancerz-nikt tu nigdy nie powiedział,że trzeba słodzić,nikt też nigdy nie słodził nie wiem co to za pomysł.Nikt Cie wykluczac nie musi

jeszcze co do Florka to gdzies wyczytałam,że te umiejetne upadki są ponoć elementem capoeiry(tak zwana taneczna sztuka walki). Tak mi się własnie wydawało,ale nie byłam pewna wiec wolałam nie pisac póki nie sprawdzę.
a co do Piróga...słyszałam coś takiego: w stcji MTV, gdzie wraz z Herbuś uczy tańca, jego uczniowie nieraz przewyższali go umiejętnościami, a on ich od początku deklasował (jest to opinia osób związanych z branża taneczną)

sioster6
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-13, 14:25   

Absolutne poparcie dla komentujących-TAŃCA WSPÓŁCZESNEGO nie można definiować jednoznacznie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...jest bowiem wiele definicji tak wiele jak interpretacji.....
A co do tańcerza spadającego na podłoże tzw. " GLEBY " to mistrzowsko opracował te swoje upadki-gratulacje......
Przecież, jeśli ktoś sie kręci na głowie nie znaczy, ze zaraz : " wywierci sobie dziurę w mózgu".
Nie chciałabym takiego wykładowcy, którego świadomość intelektualna nie jest zbyt wysoka a ta teoria którą sie przechwala nie jest widocznie perfekt opanowana.....w dodatku on nie tańczy sam rewelacyjnie( widziałam go parokrotnie i sama o wile lepiej tańczę niż on:) hehehe aczkolwiek nie nadawałabym sie do tego programu, bo nie umiałabym drzeć się i robić z siebie kretynkę- więc troszeczkę pokory bym radziła i dystansu do samego siebie......

prytka
Stały Tubylec

Wysłany: 2007-09-13, 18:12   

co wy bedziecie mowic przeciez on wszystko wie.ja oczywiscie go nie popieram

Saskia
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-14, 14:39   

Aja mam swoje własne zdanie, trochę inne. Nie popieram kompletnie Piróga w tym jak się odniósł do Florka no ale miał trochę racji, choć również nie mógł mieć pewności. Nie przyznam racji tancerzowi który wypowiada się że Michał Piróg w ogole nie ma pojecia o tańcu współczesnym, ( w innym wątku zapraszałeś na warsztay do Bytomia więc jeśl;i i w te wakacje byłeś na konferencji to chyba na spektaklu widziałeś Teatr Tańca Zawirowania w którym tańczy Piróg... hmm i powiem że to współczesny był na pewno.) ja jako osoba pracująca przy organizacji tych warsztatów miałam mozliwość pogadać sobie z Michałem i nawet z 20 minutowej rozmowy można było zobaczyć wiedzę ( na pewno nie pełną bo z takiej dziedziny jak taniec nie można miec wiedzy takiej aż do końca, taniec ciagle się rozwija) o tańcu współczesnym i teatrze tańca. Michał nie miał racji zwracając uwagę temu Florkowi na temat jego upadków bo nie mogł mieć do końca pewności na ten temat czy one są szkodliwe, jest miliony rodzaji tańca współczesnego nie da sie znać wszystkich trików, figur, i ogółu tanca.

tyle, tyle.

Nika

Wysłany: 2007-09-14, 16:39   

oto co znalazłam na jego temat...ma trochę osiągnięć i jakby nie patrzeć chcąc nie chąc musi trochę znać się na tym i wiedzieć co robi...

Tancerz, choreograf, wykładowca technik tańca współczesnego i nowoczesnego. Występował w wielu produkcjach artystycznych tańca współczesnego, teatru tańca i teatru dramatycznego.dyplomowany instruktor rekreacji ruchowej, uczestnik wielu europejskich projektów i warsztatów tanecznych sztuki przedstawieniowej i teatru uczestnictwa (Bytom, Kalisz, Poznań, Düsseldorf, Wiedeń, Berlin). Członek Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Tańca Współczesnego (PSTW).
Współpracował i pobierał liczne nauki u choreografów i twórców sztuki tańca i teatru: m.in. u Susanny Linke, Sebastiana Prantla, Jacka Łumińskiego, Avi Kaisera, Jarosława Stańka, Allasana Wata.
Założyciel Teatru Tańca DM Floo w 1999 roku, który działając w ramach projektów twórczych prezentuje prace w ośrodkach kultury jak i w przestrzeniach zupełnie niezależnych.W pracach choreograficznych dostrzegalne jest zainteresowanie sztuką abstrakcyjną i ekspresjonistyczną. Solowe choreografie są wyzwoleniem przenikających myśli, obrazują skomplikowane połączenia nastrojowej egzystencji umysłu. Teatr buduje spektakle posługując się ruchem komponowanym, działaniami fizycznymi, tempo-rytmem. Czyni sztukę by być doskonalszym.

maciej.florek
Jastrzębia 14/16/18, 53-148 Wrocław
tel. komórkowy 605085644,

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu