Wiek: 15 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 326 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-06-28, 08:50 CASTING w WARSZAWIE
WARSZAWA
28 i 29 czerwca 2008, sobota i niedziela
Obiekt: Teatr Studio
ul. Pałac Kultury i Nauki
cytuję ze strony oficjalnej ycd:
Cytat
Dziewczyny zdominowały sale przesłuchań, dlatego też w stolicy panowie będą szczególnie mile widziani. Nielicznie reprezentowana była scena bboyingu, więc jeśli ktoś z Was specjalizuje się w tym stylu, chętnie poznamy jego umiejętności. Czekamy również na następców Gleby. Jeśli tancerze trenujący współczesne formy tańca nie zdecydowali się pokazać przed komisją „You can dance”, mają ostatnią okazję by zrobić to w Warszawie.
Castingi odbędą się w teatrze Studio, w PKiN, 28 i 29 czerwca. Rejestracja uczestników odbędzie się w godzinach: 8.00 – 12.00
Przed chwilą tata mnie zawołał, że jest YCD w telewizji. Ja schodzę, a na tvn24 był pokazany casting. Artur tam jest, był z mikrofonem na dworze i mówił, że już od godziny wpuszczają osoby na pre-castingi itp. czyli to co wszyscy wiedzą Powiedzieli, że później jeszcze raz się połączą jak będą w środku.
_________________ Taniec jest najwznioślejszą, najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem...
Get. Right. Emotions. Going.
Travis ^^
Hej ludziska byłem na castingu w Wa-wie.
Casting był super i normalnie taka fajna atmosfera, tylu zarąbistych ludzi. Wszedłem jako jeden z pierwszych, byłem w grupie z 2 gośćmi i 2 dziewczynami. Najpierw jeden utwór hip hop, później jazz i jeszcze jeden wolny. Niestety z naszej grupy jeden gość zatańczył solówkę, ale i tak nie przeszedł. To jest takie troszkę inne, bo żeby przejść to trzeba najpierw zobaczyć na czym to polega, więc na następnej edycji już wiem co robić. Przede wszystkim trzeba być awangardowym i takim ekstrawaganckim, jednym słowem show-man. Poznałem super ludzi, najwięcej z Torunia, ale też z innych miast. Najważniejsze z tego wszystkiego to poznanie tych ludzi i fotki z glebą, Arturem i innymi Byli też uczestnicy z wcześniejszych edycji i gites fajni ludzie. Władzia szalała i przerzucała chłopaków i dziewczyny też na matach takie mini zapasy. Pozdrawiam.
_________________ "Nigdy nie jest tak źle, zawsze może być gorzej"
Żeby coś osiągnąć trzeba iść pod prąd.
To jest takie troszkę inne, bo żeby przejść to trzeba najpierw zobaczyć na czym to polega, więc na następnej edycji już wiem co robić.
Zgadzam się z tym Ja za bardzo postawiłem na taniec i niestety sienie udało, a co do bycia show-menem no może nie przesadzajmy ale gadane to trzeba tam mieć Teraz pozostaje już tylko czekać na IV edycje
_________________ I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
Też słyszałam od znajomych, którzy byli na castingu, że cienko z chłopakami/jak to w tańcu;)/, do tego wszystkiego Egurrola nie przepuszcza tancerzy i instruktorów z EDS, żeby nie być posądzonym o stronniczość, szkoda, bo fajnych ma tancerzy:/
_________________ drugi raz już nie zrobisz pierwszego wrażenia
co do komisji na pre-castingu to składała się bodajże z 4 osób, "głównym dowodzącym" była Kasia Kizior. Były dwie sale na drugiej był Jagielski. U mnie puścili jakieś 30 sekund "4 minutes" - Madonna feat Justin Timberlake -wersja mix i jakieś dwa wolne po 15 sek. Wiem, że do głównego jury przeszło parę z towarzyskiego, ale bboy'ów wcale tak nie brali, jak napisali.
Wszyscy mówili, że na 2 dni mają 3 bilety dla dziewczyn i 13 dla facetów. Byłam na castingu wczoraj.
Puścili mi najpierw dancehall, potem Britney "Piece On Me", a potem jakiś wolny. Wszystko byłoby fajnie, GDYBY SIE PATRZYLI NA DZIEWCZYNY. Byłam z 3 dziewczynami i 1 chłopakiem - wielkim jak wieża, wyszedł i zaczął gadać od rzeczy, że ma niebieskie skarpetki, że coś tam robił w piaskownicy. Trochę głupio mówił, ale widocznie się spodobało, bo dostał bransoletkę. Ustawili go na środku i kazali nam go otoczyć. Tylko Kizior zerkała na mnie co jakiś czas (a wydawało mi się, że szło mi nieźle), a reszta tylko na chłopaka. Chciałam powiedzieć im, co o tym myślę, ale dałam sobie spokój i poszłam. Pytałam się innych dziewczyn i każda mówiła to samo. Jedna co dostała bransoletkę mówiła, że ją wykłóciła Teraz na pewno nie pójdę do Wawy jak będzie IV edycja, bo same ochłapy za przeproszeniem zostają.
A poza tym było bardzo fajnie. Był Artur, Kinga (dostała aplauz, a Artur nie... ). Widziałam Władzię - jest malutka na żywo. Był Gleba (fajny gość z niego!), Artura (taki napuszony był :/ ), Milę (przyszła z kumplem NA SALE PRZESLUCHAN, nawet nie podeszła do ludzi tylko udawała, że coś robi w komórce i przeparadowała przez tłum). Czekanie męczące, ale ogólnie było bardzo fajnie. Fotek dużo robili wszystkim do mnie np. podszedł jakiś koleś i poprosił o jakąś figurę gimnastyczną, to ja szpagat zrobiłam, a on chyba się ucieszył, bo z każdej strony mnie obfotografował Może znajdę się na jakiejś fotce.
Ogólnie atmosfera bardzo fajna (jedna dziewczyna zaraziła mnie dancehall'em właśnie!), tylko to czekanie męczące. I wkurzyłam się na jurorów - bo gdybym się nie dostała normalnie to ok, sama stwierdzam, że jestem za mało rozciągnięta, wyćwiczona itp. jak na ten program, ale oni sobie kompletnie nas OLALI. A kasę za coś dostają, nie?
Trochę przykre to co piszesz, ale masz pecha, że...jesteś dziewczyną , już sam fakt że mówiło się o takiej ilości biletów dla chłopaków świadczy o tym jakie są proporcje, obawiam się, że męska grupa może być słaba, są duże szanse, że tym razem wygra dziewczyna, a z tą Warszawą to masz chyba rację
_________________ drugi raz już nie zrobisz pierwszego wrażenia
"nussqa" ma rację i się w 100% zgadzam chodź patrzę z perspektywy chłopaka
nussqa napisał/a
I wkurzyłam się na jurorów - bo gdybym się nie dostała normalnie to ok, sama stwierdzam, że jestem za mało rozciągnięta, wyćwiczona itp. jak na ten program, ale oni sobie kompletnie nas OLALI. A kasę za coś dostają, nie?
U mnie też patrzyli tylko na chłopaka - bboy'a, a ja akurat tańczyłem modern jazz podczas wolnej muzyki, on kręcił na plecach, bez rytmu i tańczył solówkę a ja nie ! OLALI TO !
Ehh, taka jest sprawiedliwość na tym świecie... Powiedzcie mi, czy jak ktoś ma krótkie spodnie i skarpety do kolan, do tego ma ze 2,5 metra wysokości to czy nie widać, że te skarpety są NIEBIESKIE? Szczegół
Będzie IV edycja? Bo jestem trochę zniesmaczona tym castingiem.
łeee a ja jestem ciekawa czy wkoncu beda w tej 3 edycji jacys new styllowcy. Bo 2 edycja byla zdecydowanie postawiona na jazz ; / nie mowie ze to cos zlego ale co za duzo to nie zdrowo xDD
hh, taka jest sprawiedliwość na tym świecie... Powiedzcie mi, czy jak ktoś ma krótkie spodnie i skarpety do kolan, do tego ma ze 2,5 metra wysokości to czy nie widać, że te skarpety są NIEBIESKIE? Szczegół
Będzie IV edycja? Bo jestem trochę zniesmaczona tym castingiem.
Niektórzy lubią tak "gadać" o pierdołach , też się spotkałem z tym na castingu i doszedłem do wniosku że to jednak stres ( w niektórych przypadkach zwyczajna głupota ludzka xD)
Na IV edycje też liczę bo również mam jakiś niedosyt po tym castingu.
_________________ I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
>
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum