Wysłany: 2008-01-21, 18:09 Wskazówki dla osób wybierających się na castingi
Wskazówki będą z własnego doświadczenia :) ( bylam na castingu w krakowie)
Nie chce zeby byl to kolejny post pełen frustracji ale zeby sie przydal komus :P
1. Przygotujcie się na to, ze podłoze będzie z gumy i jesli macie adidasy nie zrobicie zednego obrotu ani slizgu.
2. Najbardziej efektywne rzeczy na improwizacji tańczcie na początku bo ja np. tanczylam 10-15 sek improwizacje
3. róbcie coś przyciągającego uwagę bo jury składające się z producentów i filmowców nie za bardzo ma ochotę spojrzeć na pospólstwo które " nie potrafi" tańczyć i bardziej interesujące są komputery albo rozmowy
4. Nie radze tanczyć hip hopu bo poprostu setki są amatorów tego stylu a do tego każdy wygląda tak samo i nie ma nic nowego do pokazania
5. Przygotujcie sie na to że muzyka będzie bardzo cicha bo chyba leci z laptopa :) (ja akurat mialam pecha bo puscili mi powolny wstęp do piosenki i nie za bardzo dało sie do tego tanczyć)
mimo wszystko jestem zadowolona ze poszlam w koncu tak wygląda telewizja :P:P
"-Starajcie sie wiecej tanczyc niz robic tzn "trikow" czyli glidy, slidy, moonwalki, poprostu na improwizacji nie ma na to czasu."
zgadzam sie !! Patrzcie na jurorow i robcie co najlepszego umiecie by zwrocic na siebie uwage.
Bardzo wazna jest tez pewnosc siebie ; > bo to wszystko wychodzi w tej krotkiej rozmowie
Właśnie zgadzam się ze wszystkim... Najlepsze rzeczy najlepiej na początek bo potem raczej się nie zdazy... Dobry ciuch i świetna gatka to podstawa hehe. Ubierzcie się jakoś dziwnie ;p No znaczy ładnie i nie za skromnie... i mówcie coś ciekawego...
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
Ja jestem ciemnoskory, gdyz moj tata pochodzi z okolic Kanady ;] takze na pewno by na mnie zwracali uwage ;] niestety i tak nie moge pojechac na casting gdyz mam w tym czasie inne zajecia ;P ale zgadzam sie trza byc pewnym siebie i wierzyc w swoje mozliwosci
pzdr.
Po pierwsze nie bójcie sie. A jesli sie boicie nie okazujcie tego. Mowcie jak najwiecej, gdy pojawi sie kamera nie uciekajcie tylko nawijajcie:) Badzcie swobodni i niezaleznie od tego jak i co tanczycie starajcie sie wzbudzic ich zainteresowanie, przyciagnac wzrok. Ubierzcie sie po swojemu nie tak jak wszyscy. Badzcie kreatywni!
Gdybym to wszystko zrobila, to moze bym sie dostala:PPP
Po pierwsze nie bójcie sie. A jesli sie boicie nie okazujcie tego. Mowcie jak najwiecej, gdy pojawi sie kamera nie uciekajcie tylko nawijajcie:) Badzcie swobodni i niezaleznie od tego jak i co tanczycie starajcie sie wzbudzic ich zainteresowanie, przyciagnac wzrok. Ubierzcie sie po swojemu nie tak jak wszyscy. Badzcie kreatywni!
My to wiemy kocie ;]
pzdr.
_________________ uwielbiam tutejszych moderatorow, sa po prostu bombowi, kasuja moje posty, chociaz sami robia OT ;] szacun dla Was.
pzdr.
szkoda xD To bym wyskoczyla w skarpetakch Z Poziom bysmy wyskoczyly I by byly 2 specjaliski
Haha, ze mnie by mieli nie mały ubaw, no ale może Ty z naszego duetu byś przeszła
To może łącząc radę o tym, żeby brać pod uwagę gumiaste podłoże i o tym, aby ubrać się oryginalnie, ktoś pójdzie w skarpetkach tych palczastych takich, jakiś kolorowych najlepiej
_________________ before you lock my love away, please
let me testify.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum