Odcinek nie zachwycił... Spodziewałem się czegoś lepszego. Nic mnie nie powaliło...
Ciekawie zapowiada się para Roksana&Kryspin... (ich HH - inny,ciekawy,brawo Krys!) Świetnie Guzy,Kasia.K - ale to ich świat. I jeszcze Ania&Artur fajnie. Żaneta&Gieorgij - spodziewałem się więcej...
---------------------------------------
Solo : obstawiam ,że odpadną Filip (ma parcie na szkło) oraz Natalia. Łukasz też kiepsko. Kasia ,,Milla" średnio. Aneta - liczyłem na więcej. Patryk - Ok.
anety solówka była BEZNADZIEJNA moim skromnym zdaniem i to ona powinna poleciec,ale ma duzo sympatii widzów z tego co wiem i nie odpadnie,odpadnie mila zapewne z łukaszem
Nie jestem jakoś szczególnie zachwycona dzisiejszym lajfem...
Samba nie podobała mi się.... Sama choreografia była jakaś drętwa, średnio wg mnie...
Aaa, no i Rusin w końcu jak człowiek wygląda, choć standardowo mnie wkurza
Aneta i Patryk również kiepsko. On jest beznadziejny. Wszystko jej psuł. nie podobało mi się zbytnio... Ale Aneta świetnie zatanczyła
Pop Ani i Artura nawet mi się podobał, ale fakt, Ania dodawała tam masę łaciny a on trików ;P
Klasyczny był zajebisty Kamil mnie wnerwia momentami, ale tu poradzili sobie genialnie bardzo mi się podobało! No i świetna Kasieńka
Hip-hop Roxi i Kryspina.... Nie pasują do siebie, noooo! Ale mi się podobało, Krys fajnie się odnalazł w hip-hopie . Za niego trzymam kciuki najbardziej Mój faworyt:P
I wydaje mi się, że ten odcinek również pozostawia uczestników pod 'ochroną'... Prawie każdy trafił w swoją technikę! Bo bardzo prawdopodobne, żeby Aneta wylosowała dancehall, Roxi hh, Milla modern, a Kasia i Kamil klasyke lekki zal.
Ale generalnie pólki co nie jest tak źle
Nooo, Panna Długie Nogi wiadomo... Średnia cha-cha. Ale tego że Michał tylko gada o urodzie się nie spodziewałam Żałuje, że Santi nie tańczy:(
A jazz Gieorgija i Żanety nawet niezły, ale nie do końca mi się podobał... Na szczęście ich trochę utemperowali.
Solówki niektóre bardzo fajne [shake Anety i locking Łukasza mi się podobały ;P]. Niektóre fajne [Milla, Filip, Natalia] i mniej fajne [Patryk]
A nie dziwi was fakt, że wylosowali swoje style? Tzn. Guzy i Kasia - balet, Aneta danceholl, Roxi hh, itd... dziwny zbieg okoliczności
Ale nie było jakiś rewelacji Zobaczyłabym jeszcze innych solówki
_________________ "Pnij się wysoko... Twoją metą NIEBO, Twoim celem GWIAZDA."
Wg mnie poziom tej edycji jest ŻENUJĄCO niski!!! Aż nie chce mi się wierzyć, że na castingach nie było lepszych tancerzy...
Przecież te solówki to nawet nie jest 30% tego co pokazywali Sasza, Roofi, Piotr, Ania czy Gleba. Ani osobowości, ani techniki.
Nie wiem, może to jest po prostu efekt tzw. wyczerpania zasobów ludzkich? Po prostu do pierwszej edycji zgłosili się najlepsi tancerze w Polsce, którzy jeszcze nie tańczą w profesjonalnych międzynarodowych grupach i nie zarabiają dużej kasy. Podobna sytuacja była w Idolu, gdzie w pierwszej edycji pojawili się najlepsi nieodkryci jeszcze piosenkarze/piosenkarki w Polsce, a w kolejnych edycjach oprócz Brodki nikt tak wartościowy się już nie pojawił.
Jedynym tancerzem, który jest na dobrym poziomie wg mnie jest ten Grigorij(nie wiem jak napisać to imię, więc nie wieszajcie psów na mnie za pisownię) i Artur, który jednak swoje lata już ma i osiągnął zawodowo już bardzo dużo, myślę, że ten program jest dla niego taką ciekawostką - nie wygląda w każdym razie, żeby traktował YCD jako jakiejś trampoliny do kariery tancerze.
Mam pewne obawy, że przy braku tak dobrych tancerzy i takich osobowości jak w I edycji, to oglądalność będzie szybko spadać.
Obym się mylił, ale skoro w drugim podejściu, gdy po I edycji YCD zrobiło sobie renomę, zostali wybrani tak przeciętni tancerze, to w III edycji na wyższy poziom się nie zapowiada... A może po prostu jury wybrało złych ludzi?
AHA zapomniałbym powiedzieć, że w I edycji też poziom nie był jakiś super wysoki (szczególnie w porównaniu do amerykańskich edycji), ale mimo wszystko był znacznie wyższy.
P.S. Tylko nie klnijcie na mnie zbytnio, to tylko moje opinie. Myślę, że kto ma oczy to widzi to widowisko w podobnych "barwach" jak ja.
_________________ Somewhere over the rainbow, bluebirds fly
Birds fly over that rainbow
Why, oh, why can't I?
If happy little bluebirds fly above the rainbow
Why, oh, why can't I?
Ostatnio zmieniony przez soarq 2008-04-16, 22:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum