Moim zdaniem poziom tego odcinka był dużo lepszy od poprzedniego. Najlepszy duet to Justyna i Artur, oraz oczywiście Ania i Kryspin. Podobał mi się także hip hop Anety i Grega. Najgorszy taniec to oczywiście współczesny Patryka i Żanety... Widzieliście jak on ja podonosił?? Myślałam, że się tam wywala.. Tango Kasi i Kamila podobało mi się, ale Kamil tak jakos dziwnie chodził
Co do solówek..
Zdziwiło mnie, że wiekszość osób tańczy do piosenek rockowych Ale to było aprawde fajne ;] Najlepszą solówkę z dziewczyn miała Kasia no i też Aneta.. Za to Żaeta w ogóle bez sensu.. Jak robiła te obroty to myślałam, że się zawiesiła Z chłopaków najlepiej Kamil.
Co do osób odpadajacych.. Wreszcie się udało Patryk papa Żaneta w sumie też dobrze, że odpadła...
Super, że Kasia sie wybroniła. ;]
I zachwyjacajo ładna sukienke miała Kinga
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
noo, powiem wam, ze chyba wczoraj nieco już lepiej zatańczyli wszyscy. Żanta odpadła na zbity pyszczor..cóż, widzom sie nie spodobala..a ja sie zawiodlam, myslalam, ze dorosla do programu, ze da rade..no coz, takie zycie..
Patryk też wyleciał..no jego mi bylo zal, ale powiedzmy sobie szczerze, za dobrze to mu nie szlo.
Kryspin mnie pozytywnie zaskoczyl...greg nawet też..i kubalska ..
solówka guzego i anety mi sie podobala ..
Artur&Ania - Broadway
Kryspin&Justyna - Modern Jazz
Gieorgij&Kasia - Taniec Współczesny
Kamil&Aneta - House
------------------------------------------
To jak to wkońcu jest???? Czekam na pewne źródło!
Aneta, cały czas trafia na pokrewne style, ale za to Kamila bardzo chętnie zobacze w Housie no i ciekawe co wyjdzie Arturowi i Ani w Broadway'u (: będzie dobrze na pewno.
Artur&Ania - Broadway
Kamil&Aneta - House
Żadnego latynoamerykańskiego? No way! Przecież modern jazz i taniec współczesny dla kogoś kto sie nie zna na tańcu, to praktycznie to samo, naprawdę daliby dwa tak podobne style? Mam nadzieję, że zaszła jakaś pomyłka...
Ale Greg i Kasia to już chyba pewne - szkoda, ja tak bardzo chciałabym zobaczyć ją z Kryspinem we współczesnym, ehh... Mam nadzieję, że wreszcie będzie okazja, żeby zobaczyć ich razem.
_________________ "Nie będę strzelała ręką,
gdyż kto strzela ręką, ten zapomniał oblicza swego ojca.
Będę strzelała umysłem.
Nie będę zabijała bronią,
gdyż kto zabija bronią ten zapomniał oblicza swego ojca.
Będę zabijała sercem."
Hm... wikipedia najlepszym źródłem nie jest... ale nie wiem.. Jakos mi sie nie widzi, żeby housa tańczyli Bo wydaje mi się, że takie tance daja pod koniec programu.. Ale może to prawda.
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
Artur&Ania - Broadway
Kamil&Aneta - House
heh ja tez czekam ale House??mile wspomnienia z tym tancem i fajnie by bylo jakby Aneta ktora potrafi to tanczyc to wlasnie tanczyla i niech im dadza jeszcze tego Filipa(choreograf) i mozemy miec niespodzianke w postaci nie zagroznienia Anety i Kamila
Artur&Ania - Broadway
Kamil&Aneta - House
Mnie by taki układ odpowiadał o wiele bardziej. Kryspin z Justyną w modern jazzie to też byłaby uczta dla oczu
Ale faktycznie dobór tańców dziwny trochę. Zobaczymy.
_________________ How I wish, how I wish you were here
We're just two lost souls swimming in a fish bowl
year after year
running over the same old ground
What have we found?
The same old fears,
wish you were here.
Ale zamieszanie z tymi parami do następnego odcinka... Właściwie to nic nie wiadomo. Jeśli sprawdziłaby się opcja z wikipedii, to zapowiadałaby się naprawdę ostra walka. Na najsłabszy duet typowałabym Kamila i Anetę w housie, ale nigdy nic nie wiadomo. Może daliby radę.
A jeśli chodzi o ostatni odcinek: jak dla mnie baardzo fajnie (myślę, że już w poprzednim odcinku widać było, że tancerz wzięli się do roboty na poważnie, a we wczorajszym tylko to potwierdzili).
Co do nienominowanych par - w 100% się zgadzam. Justyna, Ania, Artur i Kryspin - wszyscy byli świetni. Muszę przyznać, że chociaż na początku Justyna nie przypadła mi do gustu, to trzeba powiedzieć, że z odcinka na odcinek jest coraz lepsza. Szacunek! Kryspin - jak zwykle pokazał klasę. Chłopak trzyma poziom. Był super!
Oprócz tych osób bardzo podobała mi się Kasia Kubalska - widać, że pokochała tango z wzajemnością. Kamil gorzej - najbardziej przeszkadzała mi Jego dziwna postawa w tym tańcu. Nie wiem, może się nie znam, ale śmiesznie wyglądał
W solówkach rzeczywiście najlepsi byli: Kasia i Kamil.
Największe zdziwienie: sprawiedliwe wyniki głosowania widzów - eliminacja oparta na umiejętnościach tanecznych. Super!! Żal mi Żanety i Patryka (tak jak wszystkich, którzy odpadają), ale co zrobić. Patryk - fajnie, że się tak rozwija, ale już był czas najwyższy, żeby odpadł. Żaneta - młoda, jeszcze może dużo osiągnąć. Jej solówki troszkę już wiały nudą. Anety zresztą też. Było mi raczej obojętne, która z nich zostanie, chociaż troszkę bardziej skłaniałam się do pomysłu, żeby wyeliminować Anetę, bo nie do końca dawała sobie radę w duetach. Ale naprawdę nie miało to dla mnie dużego znaczenia.
Najwspanialszy moment: Kasia została!! Pokonała Żanetę i Anetę i jest na dobrej drodze do finału!!
Z niecierpliwością czekam na następnego live'a.
_________________ TKZK! Krysek-ogryzek forever ;P
YCD II: Kryspin & Kasia
YCD III: TOMEK!!, MARCIN i... Wiola?? /Iza? Michał i Błażej
A oto moje wrażenia..;)
Opening:
Najlepszy chyba ze wszystkich. Nareszcie synchrony równe, ogólnie fajny klimat był:) Artur najlepiej jak zawsze xP
Duety:
Justyna i Artur- mnie się specjalnie jakoś nie podobało, nie wiem czemu. Artur fajnie wyglądał i wogóle zatańczył, no a Justyna nie wiem..tak średniawo dla mnie:)
Kamil i Kasia- może i Kamilowi nie wyszło, ale i tak fajnie to wyglądało:P Kasia jak dla mnie jest najlepsza z tej edycji(razem z Kryspinem) i zatańczyła super. Nadała klimat temu tangu:D
Patryk i Żaneta- w sumie nic nowego..nuda
Aneta i Greg- może byc, choc jak zwykle nie wyszło im z partnerowaniem. Ja nie wiem..dośc słabo to wyszło, o:)
Kryspin i Ania- zdecydowanie najlepsze wykonanie w odcinku jak dla mnie. Krsypin cudo:) zatańczył znakomicie, coraz bardziej go lubię i mam nadzieję, że zobaczę go w finale :] A Ania tez świetnie Solówki:
Kasia- superr, świetna muzyka i wogóle. No co tu dużo mówic;) Cieszę się, że została. Wysłanie esów się opłaciło Kamil- tak samo jak Kasia super zatańczył.
Żaneta- w sumie to samo co zawsze
Patryk- nie podobało mi się
Aneta- nawet. nawet ;]
Greg- może byc, do fajnej muzy tańczył xP
Z wyników końcowych jestem zadowolona. Uff dobrze, że Kasia została:)
A co do występu do piosenki Feel to fajnie im to wyszło. Równo, klimatycznie To tyle x)
_________________ **************************
Wiola/Marcin/Iza/Tomek
Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć,
jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić,
ale całego życia, by go później zapomnieć.
I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope...
Duety z wikipedii zapowiadają ciekawy odcinek Fajnie, że pojawił się choć jeden nowy styl taneczny w tej edycji, tzn. house, chociaż patrząc na parę, jestem trochę zaniepokojona.
Jeśli Kryspin zatańczy z Justyną modern jazz... To to może być jeden z najpiękniejszych tańców tej edycji! A co tam, wszystkich edycji! Nie mogę się doczekać!
Fajnie, że Artur z Anią tańczą Brodway - widzę ich oczyma wyobraźni Myślę, że będzie super.
Biedna Kasia, natrafiła na Grega... Chociaż może ona coś z niego wykrzesa? Niech go pozbawi zapasu lusterek, to może się weźmie do roboty..
Teraz tylko jedna para będzie bezpieczna - stawiam na Kryspina i Justynę i mam wielką nadzieję, że tak będzie!! Zwłaszcza, że wyczyściłam swoje konto na rzecz Kasi i w razie ewentualnego zagrożenia miałabym wyrzuty sumienia.
_________________ Nic mi pewniejsze nie jest od wątpienia
Ciemne to tylko, co światłością płonie
Nie wątpię, prócz o rzeczy bez wątpienia
Pewnikiem staje się co traf przywionie
-----
YCD II: Kryspin, Justyna
YCD III: Michał, Iza, Marcin, Wiola
SYTYCD: Travis!
Oj, emocje opadły, podzielę się moimi spostrzeżeniami
Najlepszy duet wieczoru:
Zaskoczę kogoś jeżeli powiem, że Justyna i Artur? Nawet nie potrafię wyrazić słowami jak bardzo oczarował mnie ten występ ( po części zrobiłam to już w temacie o Justynie, no ale...) Bardzo odważna choreografia, ogromna świadomość sceny u obu tancerzy. Występ z TĄ ikrą, która jest potrzebna w tym programie
2. miejsce:
Kryspin i Ania. Mam wielki szacunek do Kryspina, samba to bardzo trudny taniec,a chłopak dał radę! Cudowny klimat, jestem pod wrażeniem.
Zgodzę się z jurorami co do tańca Kasi i Kamila. Mieli problem z wyważeniem swojego wkładu w taniec, Kasia zdominowała. Co oczywiście nie zmienia faktu, że jest jedną z najzdolniejszych osób w programie.
Nie przypadł mi do gustu ani występ Żanety i Patryka ani Anety i Gieorgija. Żadne z nich nie wywołuje we mnie podziwu nad ich tańcem. Zupełnie obojętne mi było, które odpadnie. Byłabym szczęśliwa gdybyśmy za tydzień pożegnali Anetę i Gieorgija właśnie.
Co do solówek, podobała mi się Kasia i Gieorgij ( szkoda tylko, że poza solówkami jeszcze nic w tym programie nie pokazał)
Pary na następny odcinek: jestem straaasznie ciekawa Justyny i Kryspina. To może albo byc najlepszy występ tej edycji, albo totalna kaszana.
Boję się o Kasię i Gieorgija. Taki partner raczej jej nie pomoże.
Aneta i Kamil- aj ale bym się ucieszyła gdyby byli zagrożeni i odpadli ( oni albo Gieorgij)
Ania i Artur- jestem spokojna. Żadne z nich nie miewa słabych tańców, tylko bardziej i mniej dobre.
Moje typy na niezagrożoną parę: Ania i Artur albo Kryspin i Justyna.
Ale, wszystko się zdarzyć może xD
_________________ Choćbyśmy cały świat przemierzyli
W poszukiwaniu Piękna,
Nie znajdziemy go nigdzie,
Jeżeli nie nosimy go w sobie.
Nie mogę tego nie napisać. Intro do tego odcinka było powalające! Oglądam i oglądam, i nie mogę wyjść z podziwu. Według mnie - świetna choreografia, świetne wykonanie. Wszyscy spisali się fenomenalnie, a Artur rządził!
W kółko oglądam też sambę Kryspina - te bioderka to full wypas normalnie...
A nogi Kasi w tangu?.. Co ona tam z nimi nie wyprawia... Podziwiam!
Mimo, że wczorajszy program oglądałam w ogromnym stresie, to uciechę z niego miałam chyba największą z dotychczasowych odcinków.
Oppening-Artur dał czadu, bardzo, bardzo fajnie
Justyna i Artur-sexi, sexi i jeszcze raz sexi. Brawo!
Ania i Kryspin-poradzili sobie super. Kryspin znowu skręcił nogę, ale domyślić by się nie dało, że coś nie w porządku. Pełna profeska, ogromny plus, za to że odnajduje się we wszystkich technikach.
Aneta i Gieorgij- mi się podobało. Fajny, energiczny taniec. Fakt, że za mało chemii między nimi, ale jednak na plus
Żanetka i Patryczek-dzidziusie malutkie. Tragedii nie było, ale wg mnie poradzili sobie najgorzej. To były moje typy do pożegnania się z programem. Za to piosenka, do której tańczyli śliczna
Kasia i Kamil-Kasia jest rewelacyjna! Kamil nie poradził sobie z tym tangiem najlepiej, ale ona to nadrobiła. Tak samo zresztą uratowała Patryka tydzień temu.
Co do solówek:
Aneta-hmm może być, wydaje mi się, że solo lepsze niż ostatnio.
Żaneta-fajne te solówki miała, ale troszkę nudne już to było. Chociaż typowałam ją do odpadnięcia, to jakoś mi jej szkoda było
Kasia-mogłabym ją chwalić i chwalić....
Patryk-to co zwykle. Już dawno przyszedł jego czas....
Gieorgij-najlepsza solówka wg mnie wśród facetów w tym live
Kamil-chłopak jakoś do mnie nie trafia, chociaż jego solo może być...
Występ Feel-nie lubię tej piosenki, ale dałam radę jej wysłuchać dzięki temu, że uczestnicy tańczyli.
ps. To jest temat o ostanim live, a nie o parach do przyszłego odcinka i spekulacji jak sobie poradzą w danych stylach. Proszę się tego trzymać
_________________ Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalną koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siłę, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt. To jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał możliwości. Niemożliwe jest chwilowe. NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE.
MROŻEK MA WYGRAĆ!:)
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum