Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [1] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Montagros
2008-09-03, 15:20
[2008/05/28][Odc. 13 (edycja II)] Półfinał
Autor Wiadomość

grochu_18
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-28, 23:49   

Amerykańska wersja jest o wiele lepsza od naszej... to nie ulega żadnej dyskusji, ale w USA mają w jednym ogromną przewagę : CHOREOGRAFIA ... tam pracują nad tym ludzie którzy się znają... !!

Elanor 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2008-05-28, 23:54   

viper_pl napisał/a
Skoro YCD to zagraniczny, międzynarodowy program, no to porównuje sobie, go na podstawie zagranicznych odpowiedników, no i nie odkryje Ameryki jeśli napisze, że Polska na tym tle, wypada blado, ale skoro Ty uważasz inaczej to szanuję to. :mrgreen:

Przeczytaj dobrze w kontekście, ja się właśnie z tym zgadzam :jezor:

U nas też jest kilku dobrych choreografów grochu, już nie róbmy takiej wiochy, że tylko co amerykańskie to dobre :P

Nie będę zabijała bronią,
gdyż kto zabija bronią ten zapomniał oblicza swego ojca.
Będę zabijała sercem.
"

mateo9
Dyskutant

Wysłany: 2008-05-28, 23:54   

miedzy polska a np amerykanska czy australijska edycja sa tak duze roznice... u nas pewnie zwyciesca by sie nie dostal do 16 w USA bo tamte tance rzeczywiscie powalaja z nog. jest pare na youtube i naprawde mozna patrzec i patrzec zapadaja w pamiec a wystep Sabry i Dominica do HH zapamietam na dlugo :)

grochu_18
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-28, 23:58   

Ja nie twierdzę,że nasza edycja jest słaba... nie mam zbyt wybitnych choreografów - taka jest prawda. Owszem były w tej edycji bardzo dobre choreografię (np.Modern Jazz,Kryspina z Justyną, Pop,Justyny z Arturem...) Mimo,że poziom SYTYCD jest wyższy, ja wolę naszą "polską" edycję! ! ! !

viper_pl 
Przebijam się

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-05-28, 23:59   

Tusia napisał/a
jaki kraj taki YCD..dużo w tym racji
najgorzej mnie chyba boli,że Taniec z gwiazdami mamy chyba nawet na wyższym poziomie niż w USA, czyli jednak można ...;]

hmm... Taniec z Gwiazdami w innych krajach np. we Włoszech polega na zabawie, uczestnicy nie uczą się układów i tanczą na spontanie, lubią się nawzajem, więc nietrudno, wyróżniać się poziomem w polskim "TzG" :) , pozatym miałem tą nieprzyjemność ten nasz polski "showbiznes "od środka troche zobaczyć, wielu np. w takim Tańcu chce pokazać koledze (wrogowi), że jest lepszy, fajne fanty jak samochód, który w rzeczonych Włoszech jest tak częstym widokiem jak u nas Maluch :D .

Temat rzeka, ale podsumuje to tak, większość naszych gwiazdeczek wyszła z bidy, więc się starają, bo każdy program to kaska, a kariera w każdej chwili, może prysnąć

Widok wściekłej Tamarki w półfinale-bezcenne... :D

Elanor, faktycznie przypatrzyłem się emocie i faktycznie, sorki... :)

Ostatnio zmieniony przez viper_pl 2008-05-29, 00:09, w całości zmieniany 1 raz  

Tusia 
Gaduła

Wysłany: 2008-05-29, 00:09   

nie chodzi mi tu o podejście samych "gwiazdeczek" bo i prawdziwe gwiazdy w "Dancing in the stars" nie występują, chodzi o tancerzy zawodowych, oświetlenie, choreografie,muzyke- w tym nie odstajemy a i w DWTS są uczestnicy którzy naprawde trenują i się przykładają jak np Christie Yamaguchi czy Mario Lopez, naprawde różnia między polskim a amerykańskim programem jest znikoma
gdy zaś chodzi o SYTYCD a YCD różnica jest wręcz oślepiająca, lubie nasz program i gdy go oglądam staram się nie myśleć o pierwowzorze, a gdy chce zobaczyć prawdziwy show taneczny ściągam odcinki SYTYCD właśnie zaczeła się IV edycja i tym się bardzo ekscytuje ;)

viper_pl 
Przebijam się

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-05-29, 00:11   

Tusia napisał/a
nie chodzi mi tu o podejście samych gwiazdeczek bo i prawdziwe gwiazdy w Dancing in the stars nie występują, chodzi o tancerzy zawodowych, oświetlenie, choreografie,muzyke- w tym nie odstajemy a i w DWTS są uczestnicy którzy naprawde trenują i się przykładają jak np Christie Yamaguchi czy Mario Lopez, naprawde różnia między polskim a amerykańskim programem jest znikoma
gdy zaś chodzi o SYTYCD a YCD różnica jest wręcz oślepiająca, lubie nasz program i gdy go oglądam staram się nie myśleć o pierwowzorze, a gdy chce zobaczyć prawdziwy show taneczny ściągam odcinki SYTYCD właśnie zaczeła się IV edycja i tym się bardzo ekscytuje ;)

No, a pozatym, można sie pocieszać, że w jakieś Białorusi, albo innym Turkmenistanie jest jeszcze gorzej :mrgreen:

Tusia 
Gaduła

Wysłany: 2008-05-29, 00:19   

oczywiście my chociaż mamy jako takie programy rozywkowe zresztą na amerykańskim forum o SYTYCD ktoś umieścił filmiki z Roofim i jedna osoba porównała go do Ivana :P Myślałam,że się zsikam ale widzicie nie doceniamy się :mrgreen:

viper_pl 
Przebijam się

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-05-29, 00:22   

Ivana? Chyba, do tego Ruska co śpiewa o tych "ciornych oczach" i innych bzdetach :D nie no dżołk Roofi jest spoko i pokazał, że Polak jednak coś potrafi :)

Nika
Prima Balerina :)

Wysłany: 2008-05-29, 00:30   

może jednak wrócilibyście do tematu??

Tusia 
Gaduła

Wysłany: 2008-05-29, 00:35   

sie rozgadalismy ;) juz pani moderator wracam i koncze wywody ;)
odc mnie poprostu zawiodl,byl slaby a poziom zdecydowanie nie nadawal sie na pol final :( ciekawe co zobaczymy w finale...
dobraj nocy zycze :)

Idiotically 
Gaduła

Wysłany: 2008-05-29, 07:06   

mnie równiez odcinek rozczarował, chyba troche za dużo im dali jak ktoś wcześniej powiedział ilość nie przekłada sie na jakość. i to było widać.
hip hop - najlepszy taniec odcinka, w ogóle jeden z lepszych tańców, u Kasi w ogóle nie była widac że to tancerka klasyczna ;p
jive - tez mi sie bardzo podobał, tylko miałam wrażenie że tańczą do innej muzyki niż była puszczona.
jazz - spoko, jazz jest juz nudno jak flaki z olejem i chyba nic mnie nie zaskoczy. nudnoo.
tango argentino - no kasia jak zwykle zajebysta. ona ma nogi jak z gumy normalnie O_o i nie wiem co musiał by robić partner żeby ją zdominować..chyba sie nie da ;p
locking - a ja tak czekałam na ten locking ;( początek był nawet nawet ale reszta sie im chyba poplątała bo każdy co innego robił..
pop - to samo. początek bardzo fajnyyy, reszta spoko ale ogólnie beznadziejna muzyka, żadnej ekspresji w tym tańcu nie było xd

solówki:
Ania - strasznie mi sie podobało. ciekawe połączenie jazzu z latino, udało się jej ;D
Kasia - widac ze była zmęczona, te obroty już widzieliśmy u innych ale i tak ładnie ;D
Kryspin - szczerze to już nie pamietam jego solówki..chyba fajnie tańczył xd
Artur - uff za dużo akrobacjii ;p chłopie pokaz hip hop bo w tej edycji mało kto go tańczyyył ;p

w sumie spodziewałam sie że Ania odpadnie. Sprawdziła sie moja finałowa trójcaa :mrgreen: teraz jeszcze wygra Kasia i możecie ogłosić mnie jasnowidzem :mrgreen:

sylwia 
Wymiatacz

Wysłany: 2008-05-29, 07:45   

ciesze się że Kasia i Kryspin są w finale:)
odcinek ogólnie średni, nic mnie nie porwało szczególnie.
ciekawa jestem jaki będzie finał? w zeszlej edycji finał był w niedzielę więc finaliści mieli więcej czasu na przygotowanie się. w tej edycji maja tylko tydzień. zobaczymy:)

judyta 
Guru

Wysłany: 2008-05-29, 07:58   

polfinal fiu fiu fiu :mrgreen: totalna masakra, beznadzieja i smiech na sali puste krzesla... ten odcinek byl zenujacy po prostu.. poziom byl duzo nizszy niz w poprzednich odcinkach.. w pierwszej edycji takie cos by nawet do glowy nikomu nie przyszlo... polfinal pierwszej edycji byl na poziomie mistrzowskim wrecz, walka byla tak wyrownana ze do konca nikt nie wiedzial kto zostanie w finale a tu poziom byl zenujaco niski w porownaniu do tego co bylo...
najgorzej jednak na nerwy dzialalo mi jury.. ale o tym bede miala okazje jeszcze napisac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kasiorda 
Wymiatacz

Ostrzeżeń:
 5/5/5

Wysłany: 2008-05-29, 08:02   

Ogólnie odcinek średni.Najbardziej podobał mi się hip hop Kasi i Artura.Kasia świetnie sobie poradziła.Tango Kasia zatańczyła również doskonale.Z pewnością jest najbardziej wszechstronna.Mam pytanie,czy te asynchrony w choreo Kasi i Ani były zamierzone?Nic z tego nie zrozumiałam.

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu