Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [1] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Montagros
2008-09-03, 15:20
[2008/05/28][Odc. 13 (edycja II)] Półfinał
Autor Wiadomość

judyta 
Guru

Wysłany: 2008-05-30, 09:20   

a ja uwazam ze ten polfinal pokazal tak na prawde na ile stac uczestnikow drugiej edycji... spoko ze mozna to tlumaczyc zmeczeniem, emocjami hmmm ale przypomnijmy sobie.. czy w pierwszej edycji mimo zmeczenia uczestnicy nie tanczyli z odcinka na odcinek lepiej? oczywiscie, ze tak bylo :mrgreen: wiec nie mam watpliwosci, druga edycja jest to prowizorka pierwszej... na final jakis super wyjatkowy nie licze bo skoro w polfinalach sobie nie poradzili z wyczerpania to czy starczy im sil na doskonale, mistrzowskie wystepy w tylu tancach?? niesadze

Mia
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-05-30, 09:31   

Finał I edycji też był tylko cieniem wcześniejszych odcinków :wink: Może to sytuacja sie odwróci, ale czasu maja niewiele. Szkoda, ze nie przełóżyli fianłu na niedzielę.
Ja nadal pozostaję przy swoim, ze w tej edycji są lepsi tancerze, tylko niekoniecznie wszechstronni.

judyta 
Guru

Wysłany: 2008-05-30, 09:35   

Mia napisał/a
Ja nadal pozostaję przy swoim, ze w tej edycji są lepsi tancerze, tylko niekoniecznie wszechstronni

a ja absolutnie sie z tym nie zgodze.. wedlug mnie w pierwszej edycji byli mistrzowie swoich dziedzin, a dodatkowo swietnie sobie radzili w innych technikach... dla mnie wlasnie oni- uczestnicy I edycji sa rewelacyjnymi tancerzami :mrgreen:

Monia:) 
ladie Sealandii:)

Super Moderator

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2008-05-31, 15:45   

Jestem zawiedziona ostatnim odcinkiem tzn duetami. Żaden nie zrobił na mnie jakiegoś super wrażenia, może niektóre były fajne, ale to zdecydowanie nie to czego bym się spodziewała. Historyjki przed tańcami to już w ogóle mnie dobijają, wolałabym zobaczyć materiał z prób....
Solówki były świetne, szczególnie Artura-rewelacja jak dla mnie. Kryspina też cudo.
Co do wyniku.... wolałabym żeby odpadła Kasia, która mimo że tańczy super, wkurza mnie swoim zachowaniem. Cieszę się, że nie odpadł Krysp, ani Artur :)
Szkoda, że uczestnicy nie podołali tańczeniu po 3 duety. Fajnie, że w finale można będzie zobaczyć duet męski jeszcze raz, mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej :)

ps. Chyba pozabijam za te offtopy! To jest temat o półfinale 2 edycji, a nie porównaniu, która edycja była lepsza, ani, które tańce z wcześniejszych odcinków były fajne
Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalną koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siłę, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt. To jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał możliwości. Niemożliwe jest chwilowe. NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE.

MROŻEK MA WYGRAĆ!:)

Revan 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-05-31, 16:20   

Obejrzalem dzisiaj ten odcinek i tez nie jestem oczarowany.

Wg mnie swietny byl locking, Kryspin w pelni sie wybronil i po raz kolejny pokazal jak bardzo jest wszechstronny. Wkurzylo mnie jury ktore w ogole nie docenilo jego wysilku tylko rozchwytywali sie nad nieudolnoscia Artura...ale coz... :roll:

Kasia i Ania-nie widzialem tego tanca, ale sadze ze chyba nie za duzo stracilem?
Kryspin i Ania-taki lekki ten jazzik, mnie sie podobalo, to nie modern ktory ma nas powalac mnogoscia uczuc i skrajnych figur, to jazz, taki lekki i przyjemny. Aczkolwiek, bez rewelacji :)
Kasia i Kryspin-nie takie zle to tango bylo :) chcialbym zobaczyc pana A. ujarzmiającego takiego demona jakim jest Kasia :D
Kasia i Artur-choreo mi sie nie podobalo, ale + dla Kaśki zrobila na mnie wrazenie lepsze niz Artur
Artur i Ania-Jive, hm...to bardzo energiczny taniec, ale jednak Artur byl taki troche...hm. nieprzekonany do konca. srednio mi sie podobalo

Filmik z Kasia i Kryspinem byl po prostu swietny :) I ta radosc Kryspina: "lata, lata!" mnie rozbroila zupelnie :D Ja nic do Kasi nie mam, rozumiem ze jest zmeczona, bo daje z siebie wszystko, ale to dla mnie takie branie ludzi na litosc ;) Zwyciestwa jej nie zycze :)

mrauu 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-06-04, 06:21   

ja byłam w studiu tvn na nagraniu tego odcinka, więc nie zwracałam wielkiej uwagi na tańce, tylko wogole na wszystko inne xd no ale na tance tez ;p ale mniej, no wiadomo. a nie mialam okazji obejrzeć w sobotę.
bardzo mi się podobał hh Kasi i Artura, świetny taniec. Kasi się udało dobrze to zatańczyć, a Artur to jak zawsze super ;D
duety damsko-damskie i męsko-męskie były takie sobie, chyba przede wszystkim dlatego, że było nie równo.
nic nie przebije house Roofiego i Gleby. < 333

Allie 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-06-04, 12:15   

Choreografie:

1.Kasia w H-H. Moim skrpmnym zdanie przebiła Artura.
2.Jazz był niezły, ale nie zachwycił. Choreografia robiona pod umiejętności Ani. (Kryspin nie pokazał tego co potrafi) Występ zasługuje na stwierdzenie "ok".
3.Kasia w Tango. Rewelka. Kryspin i tak wypadł dłużo lepiej niż Kamil. Nie wiem, dlaczego jury powiedziało, że Kasia kolejny raz tańczyła tango sama. Choć Kryspin był zdenerwowany spisał się jako partner.
4.Jive trochę przeładowany trikami. Tak naprawdę Artur nie zatańczył jeszcze prawdziwego układu z serii "taniec towarzyski", bo tej jive trochę zalatywał rock&rollem.
5.Pop - porażka. Nudne bezbarwne. Ratunku.
6.Locking - Byłam zachwycona Krisem. Robił zabójcze miny i przebił Artura. CHoreografia była dobra, ale jak ktoś to zauważył nie przebija to Housa (Gleba/Roofi). Niewątpliwie największym plusem tego układu był Kryspin.

Uważam, że Ania odpadła zasłużenie. Z pośród tej czwórki, jest najsłabrzą tancerką, chociaż niewątpliwie niesamowicie miłą dziewczyną. Szkoda, że w półfinale zabrakło Justyny. Ewidentnie mi jej brakowało.
S1:BLAKE, Melody
S2:ALLISON, Travis, Ivan, Heidi
S3:PASHA, Lauren, Danny, Sara
S4:CHELSIE, Katee, Gev, Mark, Courtney

Ree 
kpiąca z czasu

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2008-06-04, 18:23   

ta edycja nie ekscytuje mnie i nie czekam z takim utęsknieniem na następny odcinek.
za mało... emocji?
odcinek był moim zdaniem słaby. jedyne co dobre zostało mi w pamięci to hh, który był fajny.
no, zobaczymy co w finale.
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my

kuuku 
Wymiatacz

Wysłany: 2008-06-04, 18:31   

tak już mówiąc szczerze to miałam nadzieje na lepsze choreografie w półfinale ;/ najbardziej podobała mi się solówka Kasi i duet Artura i Kasi. Zobaczymy co pokażą dzisiaj w finale

phoenix 
Przebijam się

Wysłany: 2008-06-05, 09:38   

Słabo, przynajmniej jak na półfinał. To oczywiste, że uczestnicy mieli przed sobą wyjątkowo trudne zadanie, ale jednak jako ci najlepsi tancerze w Polsce powinni chyba lepiej temu zaradzić.
Z duetów najbardziej podobał mi się hip-hop Kasi i Artura. Pop dziewczyn był wyjątkowo nieszczęsny, jazz dosyć nijaki (jak na półfinał), tango mnie zawiodło (jakieś takie... sztywne), locking był przeciętny (Krys wypadł chyba lepiej niż Artur), jive mi się nawet podobał, ale trochę za dużo akrobacji.
Solówki wszystkie b. dobre, chociaż najlepsza moim zdaniem Kasi.

Werdykt moim zdaniem sprawiedliwy, Ania na obecnym etapie była raczej najsłabsza. Gdyby zamiast niej była Justyna, to mówiłbym oczywiście inaczej, ale w ten sposób i tak jestem zadowolony z finałowej trójcy.
niż walić głową w bezbarwny i twardy mur

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu