Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [1] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Montagros
2008-09-03, 15:20
[2008/06/05][Odc. 14 (edycja II)] FINAŁ!!!
Autor Wiadomość

Rudowłosa 
Gaduła

Wysłany: 2008-06-05, 23:58   

mateo9 napisał/a
ale najlepszy taniec to zdecydowanie Krys i Justyna...szkoda ze jej nie bylo w finale powinna byc zamiast Artura no ale coz takie zycie nie zawsze najlepsi wygrywaja

Podpisuję się rękami i nogami :) Ale myślę, że Jesienna ma rację, to był etap, kiedy faworyzować finalistów nie można było (szkoda, że nikt tego Pirógowi nie powiedział :P ). Ale chyba każdy miał w swojej własnej czołówce na pierwszym miejscu albo Modern Jazz K&J, albo paso doble K&G albo pop J&A.
Pewnikiem staje się co traf przywionie
-----
YCD II: Kryspin, Justyna
YCD III: Michał, Iza, Marcin, Wiola
SYTYCD: Travis!

Canvas 
Debiutant

Wysłany: 2008-06-06, 07:15   

Dziadziuś jedzie na Broadway
Ole!

sylwia 
Wymiatacz

Wysłany: 2008-06-06, 07:22   

jestem zawiedziona tym że wygrał artur, no ale tak sie stało i trudno się mówi.
Piróg przesadzał z nadmiernym faworyzowaniem Kaśki, Kinga jak zwykle działała mi na nerwy.
co do 10 najlepszych tańcó tej edycji to byłam bardzo zdziwonona że na 1 miejscu jest jazz Żanety i Gieorgija :shock:
wg mnie powinno tam się znaleźć paso doble bądx jazz justyny i Kryspina.

kNoq
Przebijam się

Wysłany: 2008-06-06, 07:34   

Final, moze byc
Zwyciestwo Artura, moze byc
Beznadziejny Piróg, bezcenne

Tyle, cu.

kuuku 
Wymiatacz

Wysłany: 2008-06-06, 07:44   

Wygraną Artura nie jestem zdziwiona, ale liczyłam na KaS. Myślę, że prze te ciągle uwagi Piróga mogły też zniechęcić ludzi do głosowania na nią.

Allie 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-06-06, 08:19   

Mia napisał/a

Ani trochę nie cieszy mnie wygrana Artura. Miał kilka fajnych duetów, ale tak naprawde sprawdził się tylko w swojej technice lub stylach bardzo pokrewnych. A ja już drugą edycje powtarzam, ze kibicuję ludziom wszechstronnym. Nie lubię jego solówek. Sa widowiskowe i na pewno na wysokim poziomie, ale nie ma w nich emocji, treści, za to jedna podobna do drugiej.

CZytając to słowa czuję się niemal tak jakbym sama je napisała :D

Mogę dodać, że Artur w finale nie pokazał nic więcej niż np. w solówce na początku. Już po dwóch odcinkach wiedziałam, że potrafi to co potrafi. Nie zauważyłam, aby ten program rozwinął szczególnie jego taneczne umiejętności.

Odcinek był świetny. Minusy to Piróg(już po I e i TzG jury powinno się skapować, że "niemal agresywna" propaganda, nie pomaga w wygrać) Widzowie tego nie lubią. Rozmowy z rodzinami bez sensu. Chociaż Kasi bra był zabawny.

Opening - ocena bardzo dobra

Jazz - Jedno z najlepszych wykonań w całym sezonie.
Hip-hop - Czas, power, energia, szał... Układ pokazuje że nie tylko Artur potrafi coś z akrobatyki... Kryspin był cudowny. Pokazał, że on też potrafi różne sztuczki.
Pop - Bezbarwny (pommimo różonwo-fioletowego ubrania Kasi) nie umywa się do "Scream" J&A... Za słabe jak na finał, ale to jedyny układ, któy mi nie pasował.

Freestyle
Artur: standard. Połączenie H-H, NS i akrobatyki
Kasia: Oki.
Kryspin: The best of freestyle!

Solówki:
1.Kryspin: bardzo dobra, ale wolałam go w FS.
2.Kasia: jak zawsze zachwycająca w solo
3.Artur: patrz freestyle

Gleba i finałowa 13 - Cudowne Show. :D Dzięki Kasi Kizior za to choreo:)

Żałuję, że Kryspin poległ. Uważam, że stypendium na Brodway'u wykorzystał by najlepiej, ponieważ w programie udowodnił, że jego taneczny rozwój jest dla niego najważniejszy. Chce się uczyć i być lepszy i jeszcze jepszym tancerzem.
S1:BLAKE, Melody
S2:ALLISON, Travis, Ivan, Heidi
S3:PASHA, Lauren, Danny, Sara
S4:CHELSIE, Katee, Gev, Mark, Courtney

Monia:) 
ladie Sealandii:)

Super Moderator

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2008-06-06, 08:43   

Odcinek super. Oppening-śmiesznie oglądało się drugi raz to samo(wypowiadałam się już na jego temat więc nie będę się powtarzać)
Kinga mimo, że jak zwykle się myliła, to podobała mi się w tym odcinku, byławyluzowana i do wszystkiego podchodziła z humorem :)
jazz Kasi i Kryspina-pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie. Takie tańce to ja mogę oglądać i oglądać :)
hh facetów-ah ta energia. Najlepszy hh drugiej edycji, Krys świetny, Artur wiadomo(jego technika). Rekacja Kryspa po tańcu-bezcenna, byłam w szoku
pop Kasi i Artura-bez szału i polotu jak dla mnie. Nie zachwyciło mnie. Głupio, że Kasi ubrali takie szpile wysokie, bo Artur przy niej wyglądał komicznie.
Co do wypowiedzi Piróga-bez komentarza powinnam to zostawić. Myślałam, że zamiast pogratulować Arturowi pobiegnie do Kaśki i się rozpłacze :P Dobrze, że chociaż w kulisach przyznał, że to, że Kasia była jego faworytką, nie zmienia faktu, że Arturowi też się należało.
Freestyle-Krysp znowu mnie zaskoczył, Artur super, najmniej mi się Kasia podobała, chociaż też fajnie
Co do top10:nie zgadzam się z werdyktem, podobnie jak większość nr1-modern jazz K&J i czemu ten pop A&J? :roll: Kilku innych układów mi zdecydowanie zabrakło...
Solo:
Kryspin-fajnie, ale jego poprzednie odsłony bardziej do mnie trafiały
Kasia-mi się jakoś nie podobało
Artur-każde solo Artura mnie urzeka. Energia i seksapil :D
Mimo, że od dawna byłam za Kryspem, to w finale zrobiło mi się wszystko jedno kto wygra, szczególnie jak przypomnieli świetne duety Kasi i Artura. Nie jestem zawiedziona, bo dwójka 'przegranych' i tak sobie poradzi. Mają potencjał, a Kryspin wygrał nabierając takiej pewności siebie(ahhh ten hip hop... :wink: ) Artur na brodway na pewno wstydu nam nie przyniesie, a kto wie czy znowu kilku uczestników do niego nie dołączy....

Podsumowując:druga edycja podobała mi się mniej niż pierwsza, nie będę jakoś specjalnie za nią tęsknić. Jak pokazali w kulisach losy Gleby, Roofiego i Ani to już w ogóle się utwierdziłam w tej myśli. Chociaż perełek można w tej edycji znaleźć wiele, to jednak klimat nie ten jak dla mnie :) Z 3 edycją może być jeszcze gorzej, ale pożyjemy zobaczymy...
Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalną koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siłę, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt. To jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał możliwości. Niemożliwe jest chwilowe. NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE.

MROŻEK MA WYGRAĆ!:)

katrin22 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-06-06, 09:06   

To juz koniec.......szkoooooda.....
Co do wynikow to szczerze mowiac obstawialam Kaske jako zwyciezce chociaz wiadomo modlilam sie za Krysa,Artura w ogole nie bralam pod uwage!zbyt wczesne pokazanie wstepnych wynikow wszystko spieprzylo!!!!!!!! kurcze nie tak mialo byc no ale coz,zycze mu powodzenia.Co do Kaski i Krysa mam nadzieje,ze ktos im pomoze i tez pojada na Brodway!!!!!!!!!!!
Ranking niby njlepszych tancow II edycji to chyba ktos pisal 5 min wczesniej na kolanie w toalecie!!!!ze niby Greg i Zaneta???ja nawet zapomniaalm jak on wygladal to przeciez na 1 miejcsu nie powinien byc nikt inny jak Justyna z Kryspinem w jazzie!!!
Ogolnie wszystkie tance byly na dobrym poziomie!!!!Kasia Z Kryskiem rewela!!!hip hop rewela!!!!
Soloweczki:Krys jakiego wczesniej nie widzialam fajnie
Kaska to jak dla mnie mistrzyni,jak zawsze muzyka w dobrym guscie,uklad bajka,
Artur ok ale ja co tydzien widywalam jedno i to samo.

Na koniec jescze apropos Pirozka i Agustina......te ich ciagle niby klotnie to wszystko rezyserka,zeby niby bylo ciekawiej..............Oni sa jak Tyszkiewicz i Pavlovic.....co do tekstow Piroga to mam je gdzies tak jak i jego!! on chce w ten sposob chyba zwrocic na siebie uwage,w ostatnim czasie zlapalam sie na tym ,ze jak rylko Kinga poprosila go o opinie na temat tanca danej pary mi sie od razu wlanczalo trybienie z jakim chamskopodobnym tekstem wyskoczy.Nie wiem czy robi to specjalnie czy taka role mu po prostu narzucono.......
Czekam z niecierpliwoscia na kolejna edycje!!!
znowu zaskoczy?!

Idiotically 
Gaduła

Wysłany: 2008-06-06, 11:55   

ufff. zmęczył mnie ten odcinek troche ;p i pomyśleć że te 5 smsów na Kasie nic nie dały ;( ciesze sie że Artur wygrał, bo z Torunia, ale wolałabym Kasia na jego miejscu albo Kryspin. Krys miał genialną improwizacje , ta 'dżdżownica'..pokazał coś nowego. hmm.. zauważyłam że zwycięzce TVN mianuje jako 'Najciekawszego tancerza' a nie 'najbardziej wszechstronnego'. cóż..Artur może i jest niezły ale nie robi postępów..
co do tańców..hip hop the best, jazz śliczny, pop tez extra. a najlepszy openning oczywiście, fajnie że dwa razy tańczyli ^^
co do tego rankinguu...zupełnie sie nie zgadzam, paso powinno być na pierwszym, i tango tez gdzieś blisko, wspólczesny grega i kasi, salsa kryspina z justyną...ahh..

w ogóle to będe tesknić za tą edycją...jakoś bardziej sie do niej przywiązałam, faniejsi ludzie byli ;p

Krzywy
Przebijam się

Wysłany: 2008-06-06, 12:13   

8) Ja sie ciesze bo dla mnie on byl najlepszy zedcydowanie. Pewny siebie,cieply dobry czlowiek ktory zawsze zachowywal spokoj. Kryspinowi jeszce troche brakuje mial kilka potkniec w tancach solowych bo zjadala go trema i to bylo widac ...zabraklo mu takiego doswiadczenia jak Arturowi. Kasia jest bardzo dobra tancerka nie przemawiala do mnie jednak jej postac ktora pokazywali w tvn ,jaka jest nie wiem : ) Byla jednak bardzo faworyzowana od pierwszego odcinka i ludzie tez oceniajac mogli sie sugerowac glosem Pieroga :D

Ja sie bardzo ciesze z wyniku i z tego ze tak jak w poprzedniej edycji wygral doswiadczony tancerz ktory nie da ciala w USA ; )

peggyy 
Guru

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-06-06, 13:13   

No ja zacznę od czarującego openingu ;) baardzo podobał mi się wstęp, tyle że już go widziałam i nie było żadnego zaskoczenia za bardzo.. W oczy rzucały się klatki piersiowe panów ;) coo mi nie przeszkadzało :D
Hmm, podobał mi się taniec Kryspin-Kasia ...Był lekki miły w oglądaniu...
Co do faworyzowania, do zgadzam się z poprzednimi osobami.. Niepotrzebnie to robił, nie wiem, chciał się trochę przylizać ?
Z werdyktu jestem zadowolona całkowicie ! Cieszę się, że Artur wygrał...Teraz drzwi kariery stoją przed nim otworem..
Jest świetnym tancerzem, zasługiwał na wygraną..gratuluję !

Dance Dance!
I'm Marina Gasolina <3

Ave 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-06-06, 14:53   

Finał ogólnie bardzo mi się podobał, a jedyną jego wadą (moim zdaniem) była wygrana Artura ;p - no cóż, każdy ma inny gust i innych faworytów. Wszystkie duety mi odpowiadały, a solówki również mnie jakoś bardzo nie zawiodły. Szkoda tylko, że opening był taki sam..., ale co się dziwić - w końcu nie mieli czasu na przygotowanie nowych choreografii. Bardzo podobała mi się solówka Kryspina. Natomiast u Kasi nie pasowała mi muzyka, która wydawała się być monotonna, ale sam taniec był ok. Artur niczym mnie nie zaskoczył (od razu było wiadomo, że będzie to co w każdej jego solówce ;p) lecz w przeciwieństwie do Kasi, moim zdaniem wybrał świetną muzykę (Fort Minor <3).
Agustin wyglądał jak dla mnie trochę pajacowato xD, Piróg przesadził z promowaniem Kasi.. a Weronika tak jak Artur - nic nowego.

@vE !

Kasia613
Kandydat

Wysłany: 2008-06-06, 16:09   

Hej:) Czy wie ktoś może jak nazywa sie piosenka, która leciała podczas pokazywania tych podnoszeń??? Bardzo potrzebuję tej piosenki...
Z góry dzięki za odpowiedź:)
Pozdrawiam!

natusssska 
Dyskutant

Wysłany: 2008-06-06, 17:22   

mi sie final podobal ale jest jedno ale................. wygrana artura.uwazam ze nie powinien wygrac.jego taniec skladal sie glownie z akrobatyki i roznych trickow po publike.zadnego przekazu glebszego....duety byly niezle najlepszy byl jazz.openiengi tez swietne.jak zwykle najlepsza w tym odcinku byla kasia jesli by zsumowac wszystkie tance.w improwizacji wypadlanajlepiej solo najlepsze duety tez bardzo dobre....jest mi jej strasznie szkoda bo zasluzyla na to zwyciestwo.napewno bardziej od artura.ogolnie ten finall byl lepszy od tego z pierwszej edycji....

Kat 
Look At Me

Redaktor portalu

V.I.P

Wysłany: 2008-06-06, 18:28   

Jaka szkoda że to już koniec:( Nie mogę się doczekac następnej edycji:D A co do finałowego odcinka to bardzo mi się podobał. Poziom musze przyznac wysoki, na miarę finałowego odcinka. No to tak. Opening bardzo mi się podobał, taki optymistyczny:) Mimo że drugi raz go pokazali. Drugi opening z Glebą - cudo. Jak dobrze było go znowu zobaczyc :] Duety:
Kasia&Krys (Jazz) - ślicznie wprost:) Lirycznie, klimatycznie i wogóle the best xD
Krys&Artur (HH) - szok. Naprawdę świetnie :mrgreen: Krys był przy tym taki wyluzowany, wreszcie się otworzył. Lepiej późno niż wcale:D A jego reakcja po HH, bezcenna.
Kasia&Artur (Pop) - fajnie. Z energią, pozytywnie. Ogólnie jestem na Tak :wink:
FREESTYLE:
Kasia-coś najsłabiej jej wyszło z całej trójki, ale ogólnie fajnie.
Artur-supr. Podobało mi się:)
Krys-kolejne zaskoczenie. Energia, klimat, i co najważniejsze uśmiech na twarzy. Jego freestyle był świetny, zaskoczył mnie totalnie. Oczywiście jestem na TAK:))
SOLÓWKI:
Kryspin-cudnie. To był zdecydowanie jego wieczór, jego odcinek. Był fenomenalny. Moim zdaniem najlepsze solo w jego wykonaniu 8)
Kasia-też fajnie. Jak zawsze ładnie.
Artur-super. Znów zrobił na mnie wrażnie :P

No cóż co do werdyktu...to nie powiem że jestem rozczarowna (choc wysłałam na Krysa esy) to jednak jestem zadowolona:) Uważam, że dobrze się stało. Artur to ciepły, charyzmatyczny i przede wszystkim utalentowany czowiek. Tak więc kariere na pewno zrobi. A oto też chodzi i w znacznej mierze ma znaczenie xD Tak więc ogólnie jestem zadowolona:) Choc szkoda mi Kryspina, bo chciałam żeby wygrał i akurat taka energia w niego wstąpiła, ale wierze że jakiś sponsor się znajdzie i pojedzie na BDC razem z Kasią :P
Jedyne co mi się nie poodobało to uwagi Piróga :roll: To było wręcz żałosne jak tak wychwalał Kasię, co widocznie jej nie pomogło.
To tyle:))
Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć,
jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić,
ale całego życia, by go później zapomnieć
.

I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope...

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu