Mi po obejrzeniu tych numerow zza oceanu odechcialo sie ogladac polska wersje.... Rozncia w jakości tańca poraza...Tez mi szkoda, ze zawsze mamy takie jakby powiedziec odpaki od nich. My mamy jakis kryminalnych, klan, na wspolnej, samo zycie i odwroconych (wedlug mnie najlepszy Polski serial, bo w nim jedynym jest akcja ,a nie 1000 raz ta sama wykonywana czynosc), a oni skazanego na smierc, lost czy gotowe na wszystko. Oni pierwsi puscili SYTYCD i Dancing with the stars. Na otarcie łez postawiam jeszcze troche stuffu made in America:
Wiek: 18 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 502 Skąd: z kosmosu
Wysłany: 2008-01-26, 22:15
Wiesz.. ogólnie mówiac Polska jest zacofana a taniec u nas jest postrzegany jeszcze nie profesjonalnie. Mało profesjonalnych szkół tańca, cięzki dostęp do profesjonalistów za drogie zajecia to wszystko sprawia że stoimy z tancem jak stoimy i YCD u nas jest słabe;/
_________________ "..kiedy b-boy własnym ciałem udowadnia kto ma racje!!....."
Zauważyliście, że w amerykańskich układach z dziedziny jazz lub contemporary prawie nie ma podnoszeń (raz zdarzy się 1), które u nas zajmują 3/4 choreografii?
To chyba dobrze... Sam Pierozek mowił w DDTVN, ze dodatki sa fajne jesli sa podparte technika. Nie moze byc przerostu formy nad trescia : d czy jakos tak
I miał rację. Podnoszenia powinny byc taka wisienką na torcie.
Filmiki, które wrzuciłeś w wiekszości oglądam nałogowo. Może warto by je przesłać choreografom z naszej edycji. Nie każdy układ musi być historią miłosną
Właśnie zaczyna się pierwsza edycja Australii i chyba też będzie bardzo wysoki poziom. W każdym razie najbliższy odcinek będzie pierwszy na żywo więc zobaczymy. Tu kilka filmów z przesłuchań i zapowiedź
no tancza genialnie...ale macie racje nasze YCD tez jest super i fajnie sie oglada;) tu i tu fajnie tancza
_________________ *W tancu mozesz sobie pozwolic na luksus bycia soba
*Podczas kazdego tanca, ktoremu oddajemy sie z radoscia, umysl traci swoja zdolnosc kontroli, a cialem zaczyna kierowac serce
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum