kocur(nie "kocór"jak napisałam w pierwszej wersji:P heh nic tak dobrze nie robi mi na ortografię jak nieprzespana noc:P)jest "sterylny" więc z tą kobitką nie bardzo:P w domu ma swoją-również sterylizowaną siostrę;)
a nie masz z nim z tego tytułu zadnych problemów?
ja już jedengo kota przez to straciłam, teraz mam drugiego też wysterylizowanego i też ma problemy zdrowotne z tego tytułu.
musi jesć specjalną karmę (bardzo drogą zresztą)
_________________ "Co za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom, niż zniszczyć przesąd"
coś Ty??żadnych,nie mam,owszem są karmy dla kastratów,żeby hormony chyba stabilizowac,ale ja zupełnie to "olałam" bo nawet na taką mnie nie stać,zupełnie nic mu nie jest:)normą jest kastracja kotów,rzadko pojawiają się przez to problemy,a co dokładnie jest nie tak??
no ja się przejechałąm bo już drugi kot i drugi ma to samo. problemy z drogami moczowymi, a karmy te są włąśnie żeby ustabilizowac ph moczu.
inaczej powstaje kamica.
mój poprzedni kotek najpierw miał leczenie (zastrzyki, tabletki), później operacja, kroplówka, znowu zastrzyki i niestety na finał uspienie bo mu nerki nie pracowały:(:(
a ten co go teraz mam tez już ma kamicę ale w pore się zorientowałyśmy z mamą i mam nadzieje ze finał będzie inny:)
i niestety karmę już je tylko weterynaryjną.
_________________ "Co za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom, niż zniszczyć przesąd"
przejawia się tym że kot ma problemy z siusianiem. coraz mniej sisuia a później to już tylko pare kropelek z krwią:(
no i weterynarz nam powiedział (co sprawdziło się w przypadku moich kotów) że to wychodzi tak ok.3-4 lata po steryzlizacji.
ale może Twojego kotka to ominie:) może mi sie trafiaja takie wrażliwce:)
Coo do tych goldenkow...to nie zart. Wiem ze to strasznie dziwnie zabrzmi ale one sa dziewczyny kuzynki mojej naj kumpeli... Waktycznie nie moze ich zatrzymac.
To nie byly zarty..
[ Dodano: 2008-01-10, 17:06 ]
i do tego kolezanka je widziala
_________________ Najbardziej stracony dzień to ten w którym nie zaśmialiśmy się ani razu.! ;DD ^^
Kocur wstrętny wrócił:P:P dziś rano usłyszałam straszne miauczenie pod drzwiami-otwieram-umorusany jak nieboskie stworzenie,ale cały i zdrów,a także głodny Bodzio mój:P uff jaka ulga:)skubany naprawdę bysrty jest-poszedł pozwiedzać,wrócił w całości i to pod same drzwi na 2 piętrze:P
don-mam go już ponad 3 lata:)
dzięki wszystkim za dobre słowo:*
A to cwaniak, pozdrów Kocura Dobrze, że jest cały i z powrotem (:
_________________ before you lock my love away, please
let me testify.
ja tam uważam że to lipa. goldenki to bardzo łądne. miłe i teraz popularne pieski i nie sądze żeby ktoś miał problemy z ich oddaniem, i to za DARMO.
moja siostra za takiego psa zapłąciłą 1500zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum