Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Ogólnie o Kamilu Guzym
Autor Wiadomość

Kat 
Look At Me

Redaktor portalu

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 15:13   Ogólnie o Kamilu Guzym

1. Czy masz swoją ksywkę albo pseudonim artystyczny?
Nie mam ksywki. Ani dobrze, ani źle - Kamil Guzy ja się zwę:)

2. Ile miałeś lat gdy zacząłeś/aś tańczyć?
10 lat

3. Na pewno ciężko pracowałeś/aś na swoje obecne umiejętności, czy kiedykolwiek pobierałeś/aś lekcje tańca lub trenowałeś/aś? Jeśli tak, to opowiedz o tym.
Od 9 lat uczęszczam do Ogólnokształcącej Szkoły Baletowej w Bytomiu, po za tym brałem udział w licznych warsztatach t. współczesnego, t. klasycznego, funky, jazzu, flamenco w Heidelbergu, Essen (Niemcy). Brałem też udział w warsztatach organizowanych przez Śląski Teatr Tańca(Bytom). Przez kilka miesięcy uczęszczałem do Szkoły Tańca Towarzyskiego gdzie uczyłem się t.latynoamerykańskich i standardowych.

4. Jeśli miałbyś/miałabyś określić swój styl tańca, jakbyś go nazwał/a?
Mój styl tańca zobaczycie, ocenicie:) hehehe, ale myślę, że raczej jestem typem tancerza współczesnego, ale kocham taniec i wszystkie nowe kierunki tańca mnie interesują.

5. Dlaczego akurat taniec? Co czujesz kiedy tańczysz? Co takiego wyjątkowego jest w tańcu?
Najcenniejsze jest w tańcu to, że może on jednocześnie angażować ciało, umyśl i dusze, nie jest to tylko puste wykonywanie ruchu.Wszystko jest głębokie i musi mieć sens. To emocje, które towarzysza mojemu tańcu napędzają Ciało. Poprzez taniec wyrażam siebie.

6. Czy taniec to Twoja jedyna pasja? Jakie inne talenty i hobby posiadasz?
Uwielbiam biegać…, ale zawsze zdarza mi się to rano, gdy biegnę na autobus do szkoły, lubię piłkę ręczną… trenuję zazwyczaj na spacerze z psem-, gdy rzucam mu piłkę;). Lubię śpiewać - pod prysznicem. A tak na serio to lubię to, co każdy: chodzić do kina, teatru (uwielbiam przedstawienia Śląskiego Teatru Tańca) spotykać się ze znajomymi, pływać i oczywiście wylegiwać się w saunie i jacuzzi.

7. Kto jest Twoim idolem, mistrzem, wzorem do naśladowania? Czy masz ulubionego tancerza/choreografa, którego taniec podziwiasz?
Jest nią Katarzyna Aleksander-Kmieć, to ona jest moim idolem. Uzmysłowiła mi jak wiele wysiłku i pracy trzeba włożyć w sam taniec, ale również jak wiele przyjemności można z niego czerpać. Za co jestem i będę jej dozgonnie wdzięczny!

8. Czy ktoś z Twoich bliskich/rodziny również tańczy zawodowo/profesjonalnie?
Z rodzinki nie!!!! Bogu dzięki..., tylko znajomi i przyjaciele.

9. Czy masz na swoim koncie jakieś profesjonalne występy? Role w musicalach, pracę w teatrze, występy w teledyskach? Pochwal się:)
Myślę, że do moich sukcesów mogę zaliczyć:
- II Miejsce w XV Ogólnopolskim konkursie tańca w Gdańsku(w kategorii tańca współczesnego);
- Otrzymanie rocznego stypendiumJ w VI Ogólnopolskim Konkursie Baletowym
„Najlepszy absolwent Szkół Baletowych w Polsce” Złote Pointy – Szczecin;
- Współpraca z Gliwickim teatrem muzycznym w przedstawieniu „Chodnik 05”
- No i jeszcze myślę, że praktyki sceniczne w Operze Śląskiej.

10. Jakie oczekiwania/nadzieje wiążesz ze swoim udziałem w programie YCD? Na pewno chcesz wygrać….:) Ale jakich jeszcze rezultatów oczekujesz po występie w tym programie?
Cieszę się, że będę mógł współpracować z wieloma nowymi choreografami, będzie to dla mnie wspaniałe przeżycie i niesamowite doświadczenie. Mam zamiar w przyszłości założyć własną szkołę tańca i mam nadzieje ze ten program pozwoli mi, choć trochę z realizować swoje marzenie

11. Gdzie chciałbyś być za 10 lat i co chciałbyś robić?
Za 10 lat chciałbym być w takim miejscu, o którym na razie nawet nie śmie marzyć. Tańczyć, realizować siebie - uczyć i przekazywać innym radość, która płynie z tańca.

12. Jakie jest Twoje niezapomniane wydarzenie, największe przeżycie związane z tańcem?
Nigdy nie zapomnę koncertu szkolnego, na którym tańczyłem tańce góralskie. Pękły mi w tedy spodnie –wszyscy płakali ze śmiechu nawet ja, ale zatańczyłem do końca J. Schodząc za kulisy usłyszałem „Guzy!!! Twoje pośladki zna już cała baletowa!!!” hehehe To były czasy:) A tak na poważnie, to najbardziej niezapomnianym przeżyciem było zatańczenie dla mojej Mamy. Było to dla mnie bardzo ważne i cieszę się z tego, że taniec pozwolił mi na pokazanie wszystkich emocji, które jak dotąd trzymałem w sobie po utracie najważniejszej osoby w moim życiu.

13. Twoje motto życiowe
„ Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą.”

14. Trzy życzenia do złotej rybki
- Spotkać się kiedyś z moją mamą- porozmawiać z nią, przytulić, móc powiedzieć kocham...
- Zdać najlepiej jak tylko mogę dyplom
- Dostać się do dobrego teatru

15. Jakiej muzyki słuchasz i do jakiej muzyki uwielbiasz tańczyć?
Słucham wszystkiego, co wpadnie mi do ucha.

Jak wam się podoba? mi osobiście pasuje i fajnie, ze jest w 16. Fajnie tańczy i ogólnie spoko:)
Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć,
jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić,
ale całego życia, by go później zapomnieć
.

I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope...

Diann. 
zajonc plajboja .

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-04-07, 15:15   

Dla mnie to on jakis taki nudny -.-
Wkurzyła mnie ta jego łzawa histroryjka ale widac ze sie nie poddaje ;)

Revan 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-04-07, 15:17   

Diann napisał/a
Wkurzyła mnie ta jego łzawa histroryjka

Bo? Mnie tam poruszyla troche, bo widac ze gosc za lekko nie mial :) No ale spoko ;)

Facet ze szkoly baletowej...hm...no zobaczymy :) We wspolczesnym i w jazzie na pewno pojdzie mu super, Pirog mowil ze potrafi bardzo szybko sie poprawiac w roznych technikach wiec mysle ze moze nas zadziwic! :)

Kat 
Look At Me

Redaktor portalu

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 15:17   

Diann napisał/a
Wkurzyła mnie ta jego łzawa histroryjka ale widac ze sie nie poddaje

A mnie się to właśnie podobało. Widac że ją kochał i tęskni za nią..dla mnie to fajnie, ze tak to pokazał. Nie odnioslam wrażenia, ze robi to na pokaz. To było poprostu szczere. Podoba mi się jego taniec i życze mu sukcesów^^
.

I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope...

Idiotically 
Gaduła

Wysłany: 2008-04-07, 15:20   

jeden z moich fawortów, jak narazie :mrgreen:

PannaInka 
Stały Tubylec

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-04-07, 15:23   

Mi się wydaje ,że on na prawdę tańczy z serca. Tzn. nie wiem jak to ująć. No ale jak widzę go gdy tańczy odnoszę wrażenie ,że gdy zaczyna się muzyka on o niczym innym nie myśli a te jego ruchy płyną tak prosto z serca.

Kat 
Look At Me

Redaktor portalu

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 15:26   

Też to zauważyłam, dlatego myślę, że może zajśc daleko. Lubie tancerzy, którzy właśnie w taki sposób wyrażają ten taniec, muzyke itd.
.

I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope...

kyle 
Przebijam się

Wysłany: 2008-04-07, 15:34   

jeden z lepszych 2 edycji!! po kastingach i Argentynie go polubiłem :)

Flattery 
Piszę o wszystkim

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-04-07, 17:42   

Jejciu On jest z mojej szkoly. Smiesznie go tak ogladac w TV :) :D Wlasciwie to go w ogole nie znam :P nie przebywam raczej z ich klasa :) ale fajnie ze jest w 16 :P w tym czasie kiedy wrocil z warsztatow to mial dyplom ;p czyli teraz najbardziej stresujace etapy w jego zyciu.

krevetka 
zajonc plejboja.

Moderator

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2008-04-07, 17:48   

Mnie sie chłopak też bardzo podobal, wzruszył mnie zarówno swoją osobą jak i tańcem. Sama niedawno straciłam mamę,więc wcale mu sie nie dziwię że tak zareagował na pytanie o nią. Wiadomo,jakie to dla człowieka bolesne ;)

http://www.youtube.com/watch?v=zW-l7gPMvgY

kasiaaa_r 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 17:57   

mega utalentowany
jego klastyka jest po prostu boska, a dosc duzo go pokazywali, wiec to oceniac mozna
zobaczymy reszte w srode, mam nadzieje, ze sie nie zawiode
troszke na litosc bral ludzi podobnie jak zaneta i tito w pierwszej edycji

Tusia 
Gaduła

Wysłany: 2008-04-07, 20:00   

myśle,że ma potencjał, technike i daleko zajdzie
pewnie jest w tym programie bo tvn rzucił się na jego smutną historie, a oni lubią żerować na czyjeś tragedii ale ...good for him

Śliwka 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-08, 14:24   

Jak na ten etap czyli po Buenos mój faworyt. Strasznie mi się podoba jak tańczy. Aż oczu nie można oderwać. Czekam na środę by upewnić się w swoich oczekiwaniach. No i oczywiście życzę mu powodzenia w programie.

Revan 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-04-08, 18:05   

Po obejrzeniu filmiku na stronie ycd o uczestnikach wkurzyl mnie....co to kogo obchodzi ze szuka dziewczyny, ktora bedzie mu przypominac mame? Wolalem go bardziej poznac a nie sluchac w kolko o tym samym :| no prosze, sa juz jakies granice....Ale tanczyc oczywiscie tanczy swietnie :)

peggyy 
Guru

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-04-08, 18:09   

taak, zgadzam sie z krev..sama nie dawno moglam stracic mame(dzieki za wsparcie krev i szczyp), i wlasnie poruszylo mnie, ze potrafi otwarcie o tym mowic. Wzruszylam sie jak to mowil..Tanczy pieknie, a przy tym potrafi byc bardzo meski...trzymam za niego kciuki mocno

Dance Dance!
I'm Marina Gasolina <3

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu