Nika no i widzisz- ty uważasz że czują tak jak my a ja uważam że nie czują tak jak my. Nika myślę że wielu przekonałaś do wegetarianizmu, ich świadomy wybór, którego ja nie podejmę ale nikomu nie bronię. Ja uważam moją rozmowę w tym temacie za zakończoną.
_________________ TARJA TURUNEN
Chwila kiedy po raz pierwszy ją usłyszałem była najpiękniejszą w moim życiu...
no jeśli mamy ten samu układ nerwowy,a jako ssaki-mamy,to nie sposób by czuły inaczej.Możesz sobie dla uspokojenia sumienia tłumaczyć,że tak nie jest,ale prawda jest inna.w innym przypadku świnki nie płakałyby przed ubojem;(
No a ja uważam że nie czują tak jak my- skoro one nawzajem siebie zabijają. Nika powiedziałaś kiedyś że nie wierzysz mediom- to dlaczego w tą informacje, która jest podana na początku, uwierzyłaś? Dlaczego wierzysz w diety podane w internecie?
_________________ TARJA TURUNEN
Chwila kiedy po raz pierwszy ją usłyszałem była najpiękniejszą w moim życiu...
a ludzie nawzajem się nie zabijają??nie rozśmieszaj mnie.
Krakus napisał/a
dlaczego w tą informacje, która jest podana na początku, uwierzyłaś?
bo widziałam na własne oczy filmiki(których Tobie chyba nie chciało się obejrzeć,bo były w tym temacie wielokrotnie podawane linki do nich)potwierdzające te info.
Krakus napisał/a
Dlaczego wierzysz w diety podane w internecie
bo od lat je stosuję,a wcześniej kilkadziesiąt lat stosowali je moi znajomi-wegetarianie(i nadal stosują:))
Krakus napisał/a
Ja uważam moją rozmowę w tym temacie za zakończoną.
nikus to ez mowilas na poczatku ze ludzie jedzacy mieso choruja i szybciej umieraja... moj dziadzia zmarl majac 88 lat i przez cale zycie jadl mieso i nie chorowal prawie wogole od kad pamietam, mowie prawie no bo czasem jakies przeziebienia, no to normalne sa dla wszystkiech, zarowno ewge jak i tych co jedza mieso...
Nika napisał/a
ludzie ludzi zabijają nie dla jedzenia.
no ale nikus ludzie tez zabijaja zwierzaki dla jedzenia.. a gadka o tym ze czlowiek czlowieka zabija to nie ma sensu bo normalny czlowiek tego nie zrobi
_________________ Owszem żyję na gównianym świecie,
ale żyję i nie boję się
mowilas na poczatku ze ludzie jedzacy mieso choruja i szybciej umieraja.
nieprawda,mówiłam,że wegetarianie żyją dłużej i rzadziej chorują-wbrew pozorom jest różnica.i to co napisałam jest dowiedzione naukowo.możemy mnożyć przykłady itd,ale według większej populacji osób,a nie jednostek to wegetarianie mają przewagę.
judyta napisał/a
ludzie tez zabijaja zwierzaki dla jedzenia..
ale ludzie tego robić NIE MUSZĄ,a zwierzęta owszem
judyta napisał/a
gadka o tym ze czlowiek czlowieka zabija to nie ma sensu
no jak mi krakus wyskakuje z textem,że zwierzęta nie czują tak jak my BO zabijają się nawzajem to pozostaje mi już tylko retoryka w podobnym stylu.
ja tam nie wiem jak zwierzeta czuja, sama nie wiem nawet jak ja cierpie bo w zyciu zadna krzywda mi sie nie stala zebym tak fizycznie cierpiala, nigdy mnie glowa nawet nie bolala, ale nie widze sensu zeby porownywac ludzi do zwierzat bo to inne stworzenia... tak wiem zaraz powiesz ze te same uklady nerwowe itd ale zupelnie rozne
ale żyję i nie boję się
ssaki??ssaki.my też ssaki.zapewniam Cię,ze wbrew pozorom aż tak bardzo się nie różnimy.wiesz,że np mamy 98% wspólnych genów z szympansem??wiem,że do małp nam bliżej niż do krów,ale aż 98%!!znaczy z innymi ssakami mamy również sporo.znaczy czują jak my.
ehhh nikus ty powinnas byc naukowcem, strasznie cie to jara ja to nie mam lba do takich rzeczy, w sumie mnie to nie interesuje...
a wracajac do tematu... pijesz tran??
ale żyję i nie boję się
no widzisz,ja lubię wiedzieć więcej aby być świadomą tego co robię i dlaczego to robię.Właśnie dlatego jestem wegetarianką-pierwszą rzeczą i nadrzędną była oczywiście chęć chronienia zwierząt,ale zaraz potem zakopałam się w lekturach naukowych aby mieć pewność,czy wegetarianizm jest dobry.Okazało się na szczęście,że nauka stoi po mojej stronie(z resztą,było to bardziej pro forma,jak pisałam wcześniej-znałam wegetarian i widząc ich wiedziałam,że naukowcy muszą popierać ten sposób życia:)).
odpowiadając na Twoje pytanie-nie piję tranu i uprzedzając następne-nie biorę tabletek w żelatynowych "otoczkach":P nie mam też torebek,pasków,butów ze skóry naturalnej:)
odpowiadając na Twoje pytanie-nie piję tranu i uprzedzając następne-nie biorę tabletek w żelatynowych otoczkach:P nie mam też torebek,pasków,butów ze skóry naturalnej:)
przewidywalna jestes i poduszki pewnie tez z pierza nie masz??
ale żyję i nie boję się
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum