Jak już zapewne wszystkim wiadomo II edycję programu „You Can Dance- Po Prostu Tańcz” wygrał Artur Cieciórski. Nie zapominajmy jednak o niezwykłej, pozostałej dwójce finalistów - Kryspinie Hermańskim i Kasi Kubalskiej. Walka była zacięta jednak o ostatecznym wyniku zadecydowała publiczność.
Kasia Kubalska swoją przygodę z tańcem zaczęła w wieku 4 lat w Szkole Baletowej. Jej specjalizacją jest taniec współczesny. Na castingu zachwyciła jury przepiękną choreografią, dzięki której dostała bilet do Buenos Aires, gdzie w późniejszych eliminacjach dotarła do „złotej 16stki”. Choć nie występowała nigdy w żadnym tego typu show mogliśmy ją podziwiać w wielu cudownych tańcach. W programie była ulubienicą Michała Piróga. Gdy tylko nadarzyła się okazja, apelował do widzów by wysyłali na nią sms-y. Jak widać trud był daremny, bo Kasia nie wygrała YCD.. Lubiła zachwycać, a zachwyciła nas nie raz, nie tylko tańcem, ale i pogodą ducha. Jak sama mówi, w swoim życiu boi się rutyny i nudy, dlatego zawsze wszędzie jej pełno. Przyznaje, że cała jej nauka w Szkole Baletowej to była jedna wielka „walka o przetrwanie”. Wymagano tam od niej wiele pracy i wysiłku. Nie żałuje jednak ani jednej spędzonej tam chwili. W programie była najzdolniejszą tancerką. Radziła sobie z każdym stylem. Począwszy od tanga po hh, jazz czy tango. Zapewne wielu z nas będzie brakować "wojowniczej" Kasi. Miejmy nadzieję, że osiągnie w życiu niejeden sukces, czego jej życzę.
Kryspin Hermański - niezwykły wszechstronny i jeden z najlepszych tancerzy II edycji YCD. Jego hobby to żeglarstwo, kino, czytanie książek, jazda na rolkach i łyżwach oraz gotowanie. Stara się być zawsze interesującą, wrażliwą i po prostu sympatyczną osobą co, wg mnie, udaje mu się w 100%. W programie zaskoczył nas swoją zmienną jak kameleon osobowością. Z reguły cichy i spokojny chłopak, w finale zachwycił nas pozą showmana. Jego niezwykły i liryczny taniec zaimponował nie tylko jury, ale myślę że i całej publiczności oraz widzom przed telewizorami. Jego idolem jest Bruce Lee, nie tylko ze względu na sprawność fizyczną czy sprawne ruchy oraz gibkie ciało, ale także ze względu na charyzmę, silną osobowość, samozaparcie i dyscyplinę. Idąc w ślady swojego idola sam zaczął próbować swoich sił w sztukach walki. Tańczyć zaczął w wieku 10 lat w szkole baletowej, gdzie przez 9 lat pracował na tytuł zawodowego tancerza. Ciekawostką jest to iż Kryspin niedawno ukończył kurs odnowy biologicznej i masażu I, II i III stopnia. W szkole baletowej uczęszczał na praktyki w Operze Śląskiej i Śląskim Teatrze Tańca. Potem zaczął pracę w Zespole Pieśni i Tańca "Śląsk". Obecnie pracuje w Teatrze Rozrywki w Chorzowie. W programie chciał przede wszystkim rozwijać swoje taneczne umiejętności. Jak sam przyznał, tańcząc, czuje swobodę ruchu. To właśnie sprawia, że taniec jest dla niego czymś wyjątkowym. Osobiście cieszę się, że mogłam podziwiać takiego tancerza w programie. Dla mnie zawsze będzie tym najlepszym. Pozostanie w mojej pamięci jeszcze przez długi czas..
_________________ **************************
Wiola/Marcin/Iza/Tomek
Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć,
jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić,
ale całego życia, by go później zapomnieć.
I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope...
tak naprawde wygrała cała trójka, pomimo tego że na brodway tylko jedna osoba pojechała..trzymam za nich kciuki i mam nadzieje że tnv będzie śledził ich dalsze poczynania ;p
No ja się zgodzę z pierwszym komentarzem, jak dla mnie. Ale cóż - mówi się trudno. Może Kasia lub Kryspin załapią się jeszcze na Broadway - a z całego serca im tego życzę x)
♥
_________________ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.."
by Albert Einstein ♥
Więc nie bój się.
Podaj swoją dłoń.
Zaufaj mi.
Byłam tam nieraz...
Wysłany: 2008-06-07, 20:37
Nigdy nie zapomnę tych dwóch wspaniałych osób i tancerzy. Artur właściwie nic nie pokazał nowego. A ta dwójka? Zaskakiwała nas co tydzień. Mam nadzieję, że i tak polecicie na ten Broadway Pewnie wiele osób uważa, że balet jest nudniejszy od hip-hopu, a tak nie jest. Balet jest naprawdę niesamowitym tańcem! Może tą 3 edycję nareszcie wygra ktoś wszechstronny.
_________________ "Jak nic znudzona światem,
Wyrzucasz do kosza wczorajsze sny.."
oni sa najlepsi. nic dodac nic ująć. chociaż to zupełnie odmienne charaktery i dwie zupełnie inne osoby to tak samo zasługują na zwycięstwo!
_________________ Dance is your pulse, your heatrbeat, your breathing.
It's the rythm of your life.
It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy.
Moje ulubiona dwójka, z obu edycji Oboje mnie urzekli i tańcem, i osobowością, mimo, że zwłaszcza to drugie było kompletnie odmienne. Nawet sobie nie wyobrażam, żeby w programie znalazł się jeszcze ktoś tak wyjątkowy jak oni, zwłaszcza Kryspin. Żałuje, że to nie któreś z nich sięgnęło po główne nagrodę, ale co tam to jest tylko 100 tys., i tylko 3 miesiące w BDC, tak naprawdę każde z nich coś wygrało, przede wszystkim rozgłos, a to z pewnością sie przyda. No i zdaję się, że Kryspin zdobył też spora dawkę pewności siebie, a to przyda się może nawet bardziej Oczywiście życzę im, żeby jak najlepiej wykorzystali szansę jaką dał im program, i jeszcze może, żeby jednak ktoś im zafundował ten Broadway - byłoby naprawdę miło o tym usłyszeć i żeby pojechali na 6 miesięcy, albo i więcej, nie nędzne tvn-owkie 3, o.
_________________ "Nie będę strzelała ręką,
gdyż kto strzela ręką, ten zapomniał oblicza swego ojca.
Będę strzelała umysłem.
Nie będę zabijała bronią,
gdyż kto zabija bronią ten zapomniał oblicza swego ojca.
Będę zabijała sercem."
Elenor zgadzam się z każdym słowem
A z tego co mówił Piróg i z jego zadowolonej miny według mnie można wywnioskować że Kasię od wyjazdu na Brodway dzieli już bardzo niewiele. Oby Kryspinowi też dopisało szczęście. Bo chyba raźniej by im było jechać do tego NY razem
_________________ ycd 1: Natalia, Maria
ycd 2: Kasia & Kryspin
ycd 3: Wiola, Tomek, Iza, Marcin
Ale masz fajnie:P Będziesz na jego jakimś spektaklu? Napisz o tym coś więcej;)
_________________ **************************
Wiola/Marcin/Iza/Tomek
Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć,
jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić,
ale całego życia, by go później zapomnieć.
I'm a dreamer,
a distant dreamer,
dreaming for hope...
Ale masz fajnie:P Będziesz na jego jakimś spektaklu? Napisz o tym coś więcej;)
Spektakl "Skrzypek na dachu"
Wcześniej właśnie zawsze patrze jacy aktorzy grają w tych przedstawieniach, na które jadę i tutaj też zobaczyłam. Ale właśnie nie zauważyłam go, ponieważ jest po obsadzie takie coś jak "oraz", więc ma pewnie małą role w jakiejś tanecznej scenie. Ale zawsze to coś. Jak myślicie, wywalą mnie z teatru jak zrobię zdjęcie w trakcie jego tańca? Będę w pierwszym rzędzie
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum