Wysłany: 2008-05-30, 07:52 Krytyczne oko - jurorzy
Przez dwie edycje programu You Can Dance znosiłam różne zachowaniu jurorów. Niektóre były śmieszne, inne żenujące, albo po prostu nie zgadzałam się z ich opiniami. We wczorajszym odcinku jednak to co zrobili przeszło ludzkie pojęcie.
Zacznę może od Michała Piróga. Jakim prawem zażyczył sobie na urodziny aby Kaśka Kubalska wygrała ten program? Przecież jest to ewidentnie nakłanianie ludzi do głosowania na konkretną osobę. Przepraszam bardzo ale ten człowiek jest po to w tym programie żeby oceniać taniec uczestników i wyrażać swoją opinię, a nie żeby opowiadać o swoich urodzinowych życzeniach. Przecież osoby, które uwielbiają Michała Piróga, a jest ich w Polsce na prawdę dużo, nawet jak mają swoich faworytów, to będą głosować właśnie na Kasię mimo tego, że podoba im się ktoś inny. Uważam, że nie powinien się odzywać w ten sposób ani apelować do ludu, żeby glosowali bo ona jest jego faworytką. Po za tym Michał nie podoba mi się w blond włosach. Wygląda jak głupek i kompletnie nie wiem po co zmieniał kolor,hmm może bardzo lubi kawały o blondynkach.
Agustin Egurrola przebił po prostu wszystko i wszystkich. Po jaką cholerę zaczął tak reklamować nominowaną do "Wiktorów" Kingę Rusin, która zresztą czuła się tą całą sytuacją zażenowana. Uważam, że to nie był czas ani nie miejsce na tego typu reklamy. Druga sprawa jaka bardzo mnie nurtuje to tekst do Artura. Przypomnę, że Agustin powiedział do niego, że w jivie nie poszło mu za dobrze, ale można mu to wybaczyć, ponieważ jest mistrzem świata. No ludzie kochani! A co ma jedno do drugiego, dlaczego ma być faworyzowany o jakiś tytuł zdobyty dawno temu w konkretnej dziedzinie. Każdy ma jakieś osiągnięcia, ale jakoś o nich się nie mówi. To jest półfinał, na tym etapie jurorzy nie powinni suchej nitki zostawić na uczestnikach, którzy zatańczyli źle, ponieważ zaszli tak daleko, że powinni tańczyć wręcz profesjonalnie, a nie darować winy z racji pewnego tytułu. Nie rozumiem czemu jurorzy mówią, że Artur musi wygrać ten program, ponieważ jest mistrzem w tańcu i dlatego na to zasługuje, a przecież to nie jest tytuł ze wszystkich dziedzin tanecznych tylko z jednej konkretnej. Jurorzy powinni być obiektywni, owszem jak każdy z nas mają swoich faworytów, ale nie mogą tak nakłaniać ludzi do głosowania na konkretne osoby, bo jest to zwyczajnie nie sprawiedliwe.
I ostatnia jest Weronika Marczuk - Pazura. Jej głupie gadanie o emocjach już mi się zwyczajnie znudziło. Nie wiem, w którym momencie na krzesłach podczas tańca dziewczyn była dobra synchronizacja. Przecież Kaśki krzesło dużo wcześniej upadło na podłogę niż Anki i wcale nie było równo, zresztą cały występ wogóle wyszedł im bardzo źle i niesynchronicznie. Nawet powtarzany był ten moment w zwolnionym tempie, ale nie Weronika widziała wszystko równo, bo jej faworytką jest Kaśka.
_________________ Owszem żyję na gównianym świecie,
ale żyję i nie boję się
Ostatnio zmieniony przez judyta 2008-05-30, 09:16, w całości zmieniany 5 razy
Przesadziłaś z tym "wygląda jak głupek"
Z częscią krytyki moge sie zgodzić. Piróg mógłby darować sobie swoje nawoływanie, bo to nie przystoi sędziemu. Tylko Piróg niegdy nie krył się ze swoimi sympatiami. Przypomnę, ze w pierwszej edycji nawoływał, by wysyłąć sms-y na Glebę i Natalię. Taki już jest, słynie z tego, ze ma swoje zdanie i za to go lubię. A że ludzie nie głosują tak, jak im każe świadczą m.in eliminacje Natalii Madejczyk czy Justyny.
Dużo bardziej irytuje mnie zachowanie Augustina. Facet tylko udaje bezstronnego i niby przypadkiem i oczywiście w jak najlepszej intencji trafiają mu się krytyczne uwagi np. pod adresem Gleby czy Kryspina. Nie mówię tu o uwagach technicznych, tylko tych dotyczących postawy uczestnika, jego zachowania itp. Reakcja publiki może być tu zupełnie inna, bo wszyscy wiedzą, jakie zdanie ma Piróg, a Agustin "jest przecież obiektywny, nie ma faworytów, więc może coś w tym jest, że X to wypomina".
Weronika nie zna sie na tańcu, więc ocenia emocje. Jest mi obojętna. Jedyny zarzut, to to, ze ciągle mówi "duży plus"
to że Michał powiedział że chciałby aby ten program wygrała Kaśka to nie jest jednoznaczne z tym że mamy głosować i robić to co on każe. po prostu uznał ze wg niego jest najlepsza z całej 4. z kolorem włosów sie zgadzam, przypomina mi gościa z jakiegoś taniego boysbandu wtedy wyglądał zdecydowanie lepiej. Rzeczywiście opinia Weroniki była dziwna i nieprawdziwa, ale fajne jest w niej to ze zawsze stara sie znaleźć jakiś nawet najdrobniejszy plus. A Agustin? jakiś taki zmienny jest, stara sie być chyba obiektywny.
Hmm... najpierw piszesz, że Piróg publicznie mówi o tym, że chce żeby zwyciężyła Kasia i że to źle. Potem, że jurorzy faworyzują Artura, mówiąc że powinien wygrać program, bo zdobył kiedyś jakiś tytuł. To kto w końcu tak mówi? Jurorzy czy Augustin? Zresztą Egurolla ostatnio twierdził, że to Kryspin może wygrać, więc chyba sam nie jest do końca przekonany kto jest jego faworytem.
Jurorzy to przecież zwykli ludzie, czasem wymsknie im się jakieś słówko nie na miejscu, ale przecież na tym etapie w programie są jedynie dodatkiem, mogą tylko coś zasugerować widzom, a nie bezpośrednio wpływać na ich zdanie. Gdzie tu niesprawiedliwość? Bez sensu jest oczernianie ich tylko dlatego, że mają swoich faworytów. Każdy ma.
Mogę się jednak zgodzić z tym, że na etapie półfinałów jurorzy mogliby bardziej postrzępić język. Ostatni odcinek nie był najlepszy, a oni po prostu puścili to płazem.
Hmmm, Michał nie wygląda jak głupek, nie, nie. Ale trochę z tą Kaśką mógł przyhamować, jakby nie było
Ale przyznam szczerze, że Agustin z tą nominacją Kingi.. to było po prostu żenujące. I tak jak Judyta napisała - nawet sama Kinga czuła się w tej sytuacji trochę niekomfortowo.
_________________ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.."
Ale w zeszłej edycji Michał też faworyzował Natalie a potem Glebe. Ja nie widze w tym nic złego. Ponieważ widzowie nie aż tak bardzo sie sugeruja jury, bo Natalia odpadla.
Agustin, może nie powinien bronić Artura... Z wysylaniem smsów może przesadził, ale...
A Weronika to po prostu dno. Na tańcu się nie zna i dlatego zwykle mówi to co Agustin i Michał.
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
Wiek: 15 Dołączyła: 20 Paź 2007 Posty: 680 Skąd: Żeś się wzięła ?
Wysłany: 2008-05-30, 12:31
No zastanawiam sie co ona (weronika) robi w tym programie jako jurorka ... ona miała jakąś stycznośc z taańcem? NIe nawidze kiedy ona komentuje taniec uczestników bo wiem, że zaraz usłyszę "wielki plus za... emocje"
Mi Michał się podoba w blond włosach xD nie jest źle
A Augustin... nie narzekajmy tak na niego, przeciez mówił nie raz Arturowi, że chciałby aby go zaskoczył a nie pokazywał to co on i tak wie, że pokaże.
Wysłany: 2008-05-30, 13:06
Michał
Rozumiem, każdy ma swoich faworytów, ale uważam, że powinien to zatrzymać dla siebie. Co do jego włosów - mnie jakoś bardzo nie przeszkadzają aczkolwiek w tamtych wyglądał lepiej.
Agustin
Z tą reklamą Kingi trochę przesadził, rzeczywiście było widać, że czuła się niezręcznie. Najbardziej u niego denerwuje mnie jednak to, że zamiast oceniać taniec Kryspina, ciągle skupia się na jednym i powtarza mu to samo (czyt. musi być bardziej otawarty). Ewidentnie ujawnia się, że Piróg lubi Kasię, a Agustin Artura, ale mogliby tego tak nie pokazywać.
Weronika
Generalnie nic do niej nie mam, bo w tego typu programach, zawsze musi być również juror, który się nie zna (w tym wypadku na tańcu) a ocenia bardziej emocje, kostiumy itp. Chociaż czasem jej oceny bywają przesadne i słodzące taka jest jej rola.
_________________ `Nawet gdybym upadł tak nisko, że prawie w szaleństwo..
..Nawet gdyby moje miejsce było ciągle na zewnątrz.` @vE !
Ja się z większością artykułu zgadzam, to jury jest jakieś wybrakowane.
Michał niby mówi to co myśli, ale często przesadza (chociażby tekst z ubijaniem gówna do Patryka, po prostu żal ), i ciągle stara się pokazać jaki to on nie jest fajny i luzacki. Pff. Ten tekst o życzeniu wygranej Kasi był maksymalnie nieprofesjonalny, Agustin ma problemy z obiektywizmem, ale przynajmniej głośno nie powiedział tak naprawdę kogo widziałby jako zwycięzce - chociaż z jego wyraźnych aluzji można to wyczytać, właściwie na jedno wychodzi
Michał nie wygląda jak głupek albinosek, jak mu Agustin powiedział
Weronika w tym jury jest zbędna, powinno być jak w oryginale, że ten trzeci sędzia się co tydzień zmienia, bo naprawdę nie wiem o czym ona będzie mówiła w III edycji skoro już teraz się powtarza... Ten tekst o ostatnim synchronie po popie dziewczyn, masakra, ośmiesza się tylko kobieta
_________________ "Nie będę strzelała ręką,
gdyż kto strzela ręką, ten zapomniał oblicza swego ojca.
Będę strzelała umysłem.
Nie będę zabijała bronią,
gdyż kto zabija bronią ten zapomniał oblicza swego ojca.
Będę zabijała sercem."
Piróg zna się na tańcu i pod względem wiedzy jest najlepszym jurorem. Niestety gorzej jest z jego językiem. Mowi nieskładnie, nieporpawnie, a niektóre teksty są wręcz obrzydliwe np. wpspomniane ubijanie gówna. A już najbardziej skompromitował się w "Po poprostu taniec" Jak słucha sie Nigela z amerykańskiej wersji, to az miło się robi.
Tekst o nomiancji Kingi był rzeczywiście żałosny, ale coś mi mówi, że to producenci namówili Augustina, by ją zareklamował.
Tego artykułu wogule nie rozumiem -.-'jurorzy mają prawo mieć swoich faworytów...Weronika o czym ma gadac jak nie o emocjach i innych sprawach?Nie jest profesjonalistą i nie zna wielu rzeczy o których mówi Agustin bądź Michał...Tekst o Wiktorach był słuszny moim zdaniem bo to ona prowadzi ten program i należy jej się w czasie emisji doping..Zgodzę sie tylko z jednym - Piróg ma idiotyczną fryzure
Podzielam zdanie autorki posta, to co w środę jury zrobiło to przeszło moje pojęcie. Najbardziej jednak wkurzył mnie piróg jako juror nie powinien mówić takich rzeczy :/ Co do Weroniki to powiem tyle - mówi o emocjach bo nie ma chyba jakiegoś większego pojęcia o tańcu. A co do pana Agustina to powiem że chyba było to zaplanowane - wszędzie reklamują te wiktory, wię każda stacja reklamuje swojego faworyta. Pozdrawiam.
_________________ "Taniec jest jak napad na bank – liczy się każda sekunda."
I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum