Wysłany: 2008-05-23, 19:59 Kulisy programu w TVN Siedem - walka o półfinał [21.05.2008]
Z góry was przepraszam za to, że kulisy będą słabo opisane. Tydzień temu przeszkadzały mi zakłócenia w transmisji, natomiast po ostatnim odcinku nie mogłam się skupić przez to że odpadł mój faworyt
21 maja po 12 odcinku programu You Can Dance - po prostu tańcz! na antenie stacji TVN Siedem mogliśmy oglądać kulisy programu. W tym tygodniu przewidziane były wywiady z uczestnikami, jurorami, Tomaszem Jacykowem, Iwoną Pawlowicz i Maciejem Wróblewskim. Prowadzący wciąż ci sami - Oliwier Janiak oraz Agnieszka Wróblewska.
Wszystko zaczęło się od wywiadu z Justyną Białowąs oraz Gieorgijem Puchalskim, którzy pożegnali się z programem i nie weszli do półfinału. Agnieszka przyznała, że zszokował ją wynik, przede wszystkim w przypadku Grega głównie po tym jak w pierwszym odcinku na żywo okazał się ulubieńcem telewidzów. Justyna została zapytana o to czy poprawiłaby coś w swoim tańcu. Powiedziała, że zawsze można coś poprawić, nie była do końca zadowolona ze swojego występu. Przyczyną mógł być stres i zmęczenie. Jeśli chodzi o Grega, Oliwier zapytał go czy przeczuwał to, co się stało. Greg żartobliwie powiedział, że czuł to z ręką na brzuchu, gdyż cały dzień bolał go brzuch i miał przeczucie, że odpadnie. Był bardzo zadowolony ze swojej solówki, motywacja ze strony rodziców i zadedykowanie im tego tańca sprawiły, że mogliśmy zobaczyć prawdziwego Grega. Potem Oliwier spełnił obietnicę i zatańczył dla swojej żony (z rozmowy wynikało, że Greg go tego nauczył, ale nie jestem pewna).
Następnie Oliwier i Agnieszka próbowali wyciągnąć coś z półfinalistów - Kryspina Hermańskiego, Artura Cieciórskiego, Katarzyny Kubalskiej oraz Anny Radomskiej. Każdy z nich był tak samo zaskoczony i zadowolony ze swojego dalszego udziału w programie. Jedynie Kasia mało się odzywała, gdyż cały czas płakała. Powiedziała, że formuła tego programu to "rozwalanie psychiki". Powinno być tak, że cała finałowa szesnastka tańczy do ostatniego odcinka, wtedy zostaje ogłoszony zwycięzca.
Pierwszym materiałem w kulisach był materiał o jurorach - Agustinie Egurroli, Weronice Marczuk oraz Michale Pirogu. Wnikliwej analizie został poddany proces oceniania uczestników. Jurorzy zaczynają swoje obserwacje na próbie generalnej. Agustin powiedział, że ocenie nie podlegają wyłącznie umiejętności taneczne, ale również osobowości tancerzy oraz ogólny wyraz. Zapytany o to, czym kierują się w ocenie, odpowiedział, że on i Weronika kierują się sercem, natomiast Michał złośliwością. Kwestia różnicy w odbiorze przez widzów w studiu a przed telewizorami została skwitowana przez Michała - to co w telewizji zupełnie go nie interesuje, obchodzi go to, co tancerze prezentują na scenie i to, co mu się w tym nie podoba. Podjęcie wspólnej decyzji i wypracowanie kompromisu jest najtrudniejsze. Agustin jako przewodniczący jury ma ostatnie słowo.
Po tym krótkim materiale zaproszono jurorów na scenę. Zadano im pytanie czy są zaskoczeni wynikiem głosowania. Weronika odpowiedziała jako pierwsza. "Nie do końca" - między całą szóstką można było dostrzec ostrą walkę. Stwierdziła, że widzowie przywiązani są do konsekwentnych tanczerzy. Według niej Kryspin "nie dał ciała" do tej pory, więc bardzo możliwe, że dlatego dostał najwięcej głosów. Michał nie zgodził się z wynikami. Powiedział, że widzowie nie poddali ocenie solówek lub prawdopodobnie pomyliły im się cyferki. Agustin najbardziej przeżył odejście Grega. Podał różnicę jaka dzieliła go od Artura - było to 30 smsów.
Kolejny przedstawiony materiał dotyczył medialnego szumu wokół uczesnitków programu. Pokazane zostały fragmenty sesji zdjęciowej z Bravo, kulis teledysku piosenki Pinnaweli oraz treningu na świeżym powietrzu w ogrodach Frascatti.
Pierwszym gościem specjalnym był stylista Tomasz Jacyków. Przy pytaniu "kto według niego jest świetnym materiałem na gwiazdę?" wytypował Justynę, która według niego jest fenomenalna. Z męskiego grona wyznaczył Artura, który jest zwierzakiem scenicznym. Według niego gwiazda to osoba, którą się podziwia, która błyszczy, ale potrzebuje szlifu. Tym szlifem jest droga do sukcesu, która polega na "dostaniu parę razy po nosie". Cechy gwiazdy to przede wszyskim pokora, dojrzałość i nie popadanie w samozachwyt.
Ekipa TVNu zajrzała na plan polskiej produkcji Kochaj i tańcz, gdzie główną rolę gra taniec, a niektóre postaci są odgrywane przez uczestników pierwszej edycji programu - Annę Bosak, Marię Foryś oraz Rafała Kamińskiego. Izabela Miko, której przypadła główna rola kobieca ocenia umiejętności aktorsko-taneczne Ani. Mówi, że radzi sobie świetnie. Zdjęcia kończą się na początku lipca, a premiera filmu już jesienią!
Kolejnym gościem specjalnym była Iwona Pawlowicz - juror innego popularnego tanecznego show TVNu - Tańca z gwiazdami. Zapytana o to, komu dałaby "dziesiątkę" powiedziała, że Kasi Kubalskiej. Zaimponował jej również Artur, nie tylko swoim tańcem, ale również dojrzałością i profesjonalizmem.
Po przerwie reklamowej na scenie zagościli styliści fryzur uczestników programu. W krótkim materiale pokazano jak bardzo uczestnicy lubią przygotowania w Green Roomie, a Maciej Wróblewski - główny stylista (więcej tutaj), został przedstawiony w roli psychologa uczestników. Potem w wywiadzie podkreślił, że każdy z nich chce być indywidualistą oraz że są kochani i elastyczni. Dla niego to przyjemność pracować z takimi wspaniałymi ludźmi.
_________________ Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć.
Nie zauważyłam, żeby te kulisy były słabiej opisane, naprawdę świetnie Ci wyszło Ninka . Ja w życiu po tym druzgocącym odcinku you can dance, nie dałabym rady wsłuchać się w te wszystkie kulisowe wypowiedzi. Brawooooo dla Ciebie. Jak zwykle podołałaś zadaniu, pisanie to Twój żywioł
Szkoda, że tvn7 całych kulisów nie poświęcił Gregowi i Justynie.
Ja także uważam, ze za mało czasu poświęcili dla Gieorgija i Justyny DDtvn niestety nie oglądałam muszę w necie znaleźć.
A kulisy naprawdę super opisane
Wiek: 16 Dołączyła: 08 Maj 2008 Posty: 17 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-05-24, 14:08
Oglądałam kulisy i zgadzam się z wami: Za mało Gieorgija i JUstyny! Naprawdę szkoda, że on odpadł. Mój fawot=ryt. A jego solówka świetna Pozdrowionka dla fanów GreGa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum