Wysłany: 2008-06-04, 18:21 Kulisy w TVN Siedem na tydzień przed finałem.
Kulisom przed finałem programu You Can Dance - Po prostu tańcz towarzyszyły duże emocje. Z programu odpadła Anna Radomska - uczestniczka postrzegana jako ta z największym pokładem pozytywnej energii. Zapytana przez Agnieszkę Wróblewską o emocje towarzyszące wykluczeniu z dalszej gry, czy uznaje to raczej za sukces czy porażkę, bez większego zastanowienia powiedziała, że jest to niewątpliwie sukces. Ten program to dopiero początek, z pewnością dopiero teraz otworzy się przed nią wiele drzwi. Oliwier Janiak zapytał co dał jej ten program. Ania podkreśliła, że przede wszystkim wiarę w siebie, w swoje umiejętności, świadomość tego, że może wciąż się rozwijać i rzeszę przyjaciół.
Następnie pokazano krótki materiał, gdzie półfinalistów zapytano o to, co zrobią, kiedy dowiedzą się o swoim udziale w finale programu You Can Dance. Artur powiedział, że zje kilogram słodyczy, Kasia obiecała ugotować znajomym (nie zanotowałam jaką potrawę ), Kryspin ucieszy się, a radość Ani popchnie ją w coś bardziej ekstremalnego - skok ze spadochronu lub samolotu Po materiale zaproszono trójkę finalistów do rozmowy. Artur dostał upragniony kilogram słodyczy, a Oliwier zmartwił się zmęczeniem Kasi.
Kolejnym materiałem była rozmowa z każdym z jurorów po pierwszym odcinku na żywo. Każdy z nich typował wtedy finałową trójkę. Michał wymienił Kasię Kubalską, Justynę Białowąs i Kamila Guzy. Weronika natomiast wskazała Artura Cieciórskiego, Gieorgija Puchalskiego oraz Kasię Kubalską. Agustin miał dokładnie te same typy co Weronika Po materiale jurorzy pojawili się na scenie obok prowadzących. Oliwier zapytał ich czy nie szkoda im Ani. Agustin stwierdził, że na tym etapie pozostali najlepsi i każdy z nich mógłby wygrać ten program. Agnieszka poprosiła ich o wytypowanie osoby, która dla nich jest niespodzianką w tej finałowej trójce. Michał wskazał Kryspina i prawdopodobnie wypowiedział się w imieniu całego jury, bo reszta nie powiedziała nic od siebie Podobno jurorzy w pierwszych kulisach tej edycji obiecali, że zatańczą, więc próbowano od nich ten taniec wyegzekwować Weronika chyba miała chęć, ale dżentelmeni ją troszeczkę zgasili i nic z tego nie wyszło
Pierwszym gościem specjalnym była Joanna Liszowska - aktorka, która prowadzi razem z Michałem Pirógiem i Rafałem Maserakiem program Prywatny instruktor tańca emitowany na antenie TVN Style. Wzięła udział również w czwartej edycji Tańca z gwiazdami gdzie zajęła piąte miejsce. Zapytana o emocje, jakie towarzyszą eliminacji powiedziała, że ciężko jest opisać ten stan. Z jednej strony czuje się żal, ale z drugiej strony odpadła z klasą, a nie po nieudanym tańcu. Potem rozmowa przeniosła się w taneczny "klimat" i Joanna za taniec, w którym czułaby się nienajlepiej uznała hip hop, ale przyznała, że lubi przyglądać się gdy ktoś tańczy w tej technice.
Organizm w stresie był tematem przewodnim kolejnego materiału. Wypowiadali się w nim Justyna Steczkowska, Zbigniew Gaciong (Warszawski Uniwersytet Medyczny) i Małgorzata Ohme (psycholog). Przedstawili oni objawy stresu (np. przyspieszony puls, gorsze widzenie, drgawki) i powiedzieli o tym jak ważne jest rozładowanie emocji poprzez płacz lub krzyk.
Kolejnymi gośćmi byli Elizabeth Duda i Mateusz Damięcki znani widzom (lub oglądaczom - jak kto woli) również z programu Taniec z gwiazdami. Na pytanie jak radzą sobie ze stresem tylko Mateusz udzielił odpowiedzi Według niego stres jest dobry do momentu kiedy uskrzydla. Elizabeth zachwycała się break dancem i tańcem ulicznym, który ma okazję obserwować we Francji. Według nich zwycięzcą powinien zostać uczestnik, który wierzy w swoje zwycięstwo, a jego serce wypełnia pasja do tańca.
Po przerwie na scenie pojawił się ostatni gość specjalny - producentka programu, Ewa Leja. "Dlaczego mamy oglądać finał?" - takie właśnie pytanie zostało zadane przez prowadzących. Ewa wymieniła różową sukienkę Kingi , przepiękny występ Maćka Gleby Florka ze wszystkimi uczestnikami, podanie terminów castingów do trzeciej edycji programu. Odcinek finałowy jest według niej najlepszym - kto się z nią nie zgodzi? Nie zabrakło też czasu antenowego na reklamę płyty CD ze ścieżką dźwiękową z programów na żywo z pierwszej edycji programu.
Tak na koniec jeszcze dodam, że miałam wrażenie, że większość uczestników kulis omijała pytania zadane przez prowadzących szerokim łukiem I to nadużywanie przez Oliwiera wyrazu "zjawiskowy" Zaczęło się od image'u Weroniki, po czym ciągle się z tym powtarzał No ale to tylko moje zdanie, życzę Wam miłego wieczoru spędzonego pewnie przed telewizorem Niech wygra Wasz faworyt!
_________________ Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć.
Nin świetny art:) Opisałaś słowo w słowo dokładnie co się działo w kulisach, a wiem bo oglądałam:P Tak jak kuuku napisała, czytając twój post to prawie jak oglądanie kulis;) Heh szkoda że jury nie dało się namówic na taniec xD Co do edycji to prawda, szkoda że to juz koniec:( Ale może zrobią "Po prostu taniec" Byłoby super. Już wyobrażam sobie pary. Pudzian-Ania, Krys-Magda, Robert-Kasia, Tamara-Artur
Fajnie też że Gleba wystąpi Już nie mogę się doczekac. Za 30 min finał! x)
_________________ Wiola/Marcin/Iza/Tomek
Mówi się, że potrzeba tylko jednej minuty, żeby kogoś zauważyć,
jednej godziny, żeby go ocenić i jednego dnia, żeby polubić,
ale całego życia, by go później zapomnieć.
Jak zwykle świetnie opisane:* Nie oglądałam, ale czytając Twoje arty zawsze wiem co się działo Moim zdaniem Ty i Jesienna piszecie najlepsze artykuły:)
_________________ Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalną koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siłę, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt. To jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał możliwości. Niemożliwe jest chwilowe. NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE.
Sama chętnie wpierdzieliłabym te cukierki Artura ;P
Szczegółowo opisane, jak zwykle 'Zjawiskowo' jest
Jesteś tu najlepsza
Olivier w ogóle średnio nadaje sie do kulis, wolałabym żeby ten koleś od zabawiania publiczności je prowadził
Mike?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum