Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [1] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Nika
2008-10-04, 15:40
Kulisy You Can Dance w TVN Siedem - półmetek [07.05.2008]
Autor Wiadomość

Niebieska. 
Kinky bitch.

Super Moderator

Super Sponsor

Wysłany: 2008-05-09, 10:26   Kulisy You Can Dance w TVN Siedem - półmetek [07.05.2008]

Jak co tydzień po głównym programie You Can Dance – po prostu tańcz, na antenie stacji TVN Siedem Agnieszka Wróblewska oraz Oliwier Janiak relacjonowali kulisy programu.

Na początku tradycyjnie wywiadu udzielili przegrani ostatniego odcinka – Żaneta Majcher i Patryk Rożniecki. Oboje zostali zapytani o to, co zmierzają zrobić po programie. Żaneta, która po pierwszym odcinku była faworytką, powiedziała, że wróci do domu i nadal będzie udoskonalać swoją technikę taneczną. Z racji tego, że jest uczennicą drugiej klasy liceum musi także nadrobić zaległości w szkole. Zapytana przez Oliwiera czy przyjdzie na casting do III edycji, odpowiedziała, że nie. Patryk – „bohater, który nigdy nie traci pozytywnej energii” – planuje zrobić sobie dzień przerwy, potem wróci do domu, podziękuje wszystkim, którzy mu kibicowali. Wspomniał coś o wyjeździe, że będzie dalej próbował się realizować (nie wiem do końca o co mu chodziło). Życzę im szczęścia, oby było ono daleko od YCD :D .

Jak na półmetek przystało, postarano się o krótki materiał podsumowujący dotychczasowe odcinki na żywo. Pierwszy odcinek transmitowany na żywo odbył się 9 kwietnia. Od tamtej pory miały miejsce kontuzje, Kasia „Milla” wróciła do programu (co wydarzyło się po raz pierwszy w historii polskiej edycji YCD), Kamil najpierw pocałował Kasię Kubalską, po czym tydzień później wyznał miłość Roxi ;) . Tańce jakie zaprezentowano do tej pory to głównie: hip hop, jazz, pop, ale także tańce klasyczne oraz latynoamerykańskie. Wykonano 34 układy taneczne dzięki pomocy 17 choreografów (m.in. Piotra Jagielskiego, Katarzyny Kizior, Davida Hernandeza-Sancheza, Vieta Danga). Głównymi produktami spożywczymi, którymi codziennie odżywiają się uczestnicy są: banany, makaron, mandarynki, kanapki, napoje, tosty. Tancerze zagrali w teledysku Pinnaweli, wzięli udział w dwóch profesjonalnych sesjach zdjęciowych. Przygotowano im 193 zestawy strojów. Kryspin jako jedyny nie był do tej pory zagrożony. Niestety nie udało mi się wszystkiego zanotować, ale podobało mi się ostatnie zdanie lektora: „Niezależnie od ocen jury, widzowie i tak ich kochają” :) .

Kolejną odsłoną kulis był wywiad z zespołem Feel, którego występ uświetnił ostatni program na żywo. Lider zespołu, Piotr Kupicha, udzielił rady uczestnikom, w jaki sposób mogą przykuwać uwagę na scenie. Podkreślił, że bardzo istotna jest naturalność, według niego publiczność bardzo szybko wyczuwa sztuczność. Zachwycał się również „wywijaniem” tancerzy w trakcie ich występu oraz fantastyczną publicznością.

Następnie Agnieszka Wróblewska zapowiedziała premierę teledysku Pinnaweli, fragment można było zobaczyć w trakcie kulis. Poprzez konkurs (który jest już nieaktualny :P ) zapromowała singiel „You Can Dance”.

Tango było tematem kolejnej części kulis. Realizatorzy przypomnieli materiał z etapu wyjazdowego z Buenos Aires. Kasia i Kamil, którzy mieli szansę zatańczyć tango w trakcie odcinka na żywo, wypowiadali się na temat tego tańca. Kamil w materiale przyznał, że nie miał nigdy kontaktu z tangiem, ale bardzo mu się podoba. Kasia natomiast była zauroczona tym tańcem. Powiedziała nawet, że jak przyjedzie do Polski to na pewno zapisze się na kurs tanga i salsy ;) . Po krótkim fragmencie zabawy uczestników na argentyńskiej milondze, na scenie pojawił się Adam Król – choreograf, który przygotowywał Kasię i Kamila do tego odcinka. Przyznał, że nie było to łatwe zadanie – największym problemem było zgranie się partnerów. Według niego Kamil za słabo partnerował.

W kulisach przedstawiono również tajniki stylizacji uczestników. Styliści wybrali się z kamerami na zakupy. Główny stylista Sławek Blaszewski przybliżył telewidzom harmonogram prac. Dzień po programie na żywo ustalane są stroje. Od piątku do niedzieli wybierane są materiały oraz szyte są stroje. W poniedziałek pierwsze przymiarki i poprawki. We wtorek próba w strojach no i jeszcze ewentualne poprawki, tak żeby na środę wszystko było dopięte na ostatni guzik ;) . Pozostali styliści to: Paulina Sieniarska i Karina Kosson.

Po przerwie poproszono na scenę kolejnych gości specjalnych – Piotra Marca (Liroy'a) i Joannę Krochmalską. Zaczęli od oceny komentarzy Michała Piróga. Liroy nazwał go stanowczym: „zna się na tym i wyraża swoje opinie”. Joanna podkreśliła, że nie powinien wszystkich „głaskać” oraz że uczestnicy nie powinni pyskować. Mogliśmy się dowiedzieć, że Joanna jest organizatorem Mistrzostw Polski w Dancehallu, które wygrała Aneta Gąsiewicz. Joanna nigdy nie zajmowała się tańcem profesjonalnie, ale od zawsze fascynował ją dancehall oraz tańce afrykańskie. Gdy nie mogli z Liroyem znaleźć tancerek dancehallowych do teledysku, wtedy zrodził się pomysł mistrzostw.

Na zakończenie Ania i Artur wylosowali osoby z publiczności, którym udało się wygrać singiel Pinnaweli. Oliwier tradycyjnie przypomniał o wysyłaniu pytań do uczestników ;)

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

Super Moderator

Redaktor portalu

Sponsor

V.I.P

Wysłany: 2008-05-09, 12:09   

Cóż nie dziwię się zbytnio, że Zancia już nie przyjdzie na casting do III edycji. A co do Patryka - gdyby się podszkolił i nauczył wreszcie tańczyć to może czemu nie.?

Więc nie bój się.
Podaj swoją dłoń.
Zaufaj mi.
Byłam tam nieraz...

Niebieska. 
Kinky bitch.

Super Moderator

Super Sponsor

Wysłany: 2008-05-09, 12:17   

mam nadzieje ze finalowej 16tce nie wolno startowac w kolejnej edycji... :roll:

bLoNdI.15 
Gaduła

Wysłany: 2008-05-09, 16:24   

Nin świetny art :P co do żanetki - bardzo dobrze że nie będzie startować w castingach do II edycji, wystarczy jej :mrgreen:

Jesienna 

Super Sponsor

Wysłany: 2008-05-09, 16:29   

To się nanotowałaś... Ręka boli? ;)
Ale naprawdę dobra robota. Kulis oglądać nigdy raczej nie będę, więc przynajmniej wiem co było :)
running over the same old ground
What have we found?
The same old fears,
wish you were here.

Monia:) 
ladie Sealandii:)

Super Moderator

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2008-05-09, 17:37   

wow N. świetny art. Jestem z Ciebie dumna:*:D Nie dałam rady obejrzeć do końca, więc mogłam sobie przeczytać co i jak :)
Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalną koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siłę, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt. To jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał możliwości. Niemożliwe jest chwilowe. NIEMOŻLIWE NIE ISTNIEJE.

MROŻEK MA WYGRAĆ!:)

Niebieska. 
Kinky bitch.

Super Moderator

Super Sponsor

Wysłany: 2008-05-09, 21:40   

sliczne dzieki dziewczyny :*
no ja solidna jestem, a przynajmniej staram sie byc.
tata mowi ze powinnam miec neta we wtorek wiec nie moge sie juz doczekac...
dzis spie u mojej przyjaciolki to musialam zobaczyc jak wy mnie tu komentujecie :D
Jesienna, bolala, szkoda ze szybciej pisac nie potrafie :P kurcze podawali nawet ile oni tych produktow zjedli w ilosci, ale nie moglam jednoczesnie sluchac, patrzec na ekran (gdzie te liczby byly podane :P ) i notowac :P
ale ciesze sie ze wam sie podoba i moj art zastapil niektorym ogladanie kulis w telewizji :D

.justine. 
Przebijam się

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-05-09, 22:51   

Nooo Ninuś jestem z Ciebie dumna. Wręcz czuję się, jakbym to wszystko widziała :P . (Cholera czemu ja nie mam tvn7?). Co do Żanety to całe szczęście że już się nie pojawi. Irytowała mnie ta dziewczyna. Podobnie zresztą z Patrykiem.
A jeśli o żarcie chodzi, to ile by nie zjedli i tak szybko zrzucą xD.

mea 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-05-18, 14:46   

W tym całym teledysku Pinnaweli podobał mi się tylko Greg :D
Niebieska super sprawdzasz się w pisaniu tekstów, złóż papiery na to dziennikarstwo :)

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu