Brian urodził się w Paramaribo w Surinamie. Od wielu lat mieszka w Holandii.
Tancerz słynie z wyjątkowego połączenia salsy i jazzu. Jest jednak bardzo wszechstronnie wykształconym tancerzem. Dowodzą tego pobierane przez niego lekcje, między innymi: Swingu, electric boogie, break dance, baletu, jazzu.. stepowania. Wszystko to pozwoliło mu stworzyć swój własny unikalny styl.
Tancerz prowadzi warsztaty taneczne w wielu krajach.
Występował na scenie z takimi świetnymi artystami, jak : David Sanchez, Oscar d'Leon, Tito Puente. Był jednym z organizatorów II-go Europejskiego Kongresu Salsy w Rotterdamie, z 2000 roku. Organizuje także comiesięczne imprezy jazzowe. Brian ma też na swoim koncie rolę w filmie ''Abither Symphony in Black'', w którym oczywiście był tancerzem
_________________ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.."
- Albert Einstein ♥
Więc nie bój się.
Podaj swoją dłoń.
Zaufaj mi.
Byłam tam nieraz...
Wiek: 15 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 507 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-07-06, 10:48
rzeczywiście, ostry sądząc po tych urywkach z ycd, ale wydaje mi się bardzo "sensownym" człowiekiem i instruktorem, któremu zależy na tym, aby na występie wszystko grało jak w zegarku. no i poza tym piękna choreografia dla grupy latino z pierwszego odcinka ;p
_________________ aktorzy są widzami, widzowie aktorami,
a ja pomiędzy wami
co dnia widzę, że na scenie jest pusto
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my
Na pocztąku powiem że fanie się nazywa xD Ogólnie to sądzę że to fajny człowiek Aż że sie wydzierał na nich no trudno. Nauczyciel musi krzyczeć żeby były efekty. Ma fajne choreografie.
_________________ "Taniec jest jak napad na bank – liczy się każda sekunda."
I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum