Wysłany: 2008-04-14, 17:09 David Hernandez Sanchez
David Hernandez Sanchez
Tancerz, choreograf
David jest hiszpańskim choreografem. Jego głównym stylem jest hip – hop, ale do swoich niezwykłych choreografii wprowadza także elementy lockin’gu, new style’u i jazzu.
Prowadzi warsztaty w USA, Francji, Anglii i Kanadzie. Teraz mamy zaszczyt gościć go w Polsce w programie "You Can Dance – Po prostu tańcz!" W ostatnim odcinku ułożył bardzo energiczną hiphopową choreografię dla Anety Gąsiewicz, Roksany Saniuk, Patryka Różnieckiego, Gieorgija Puchalskiego oraz Artura Cieciórskiego.
David współpracuje z gwiazdami najwyższego formatu – między innymi z Ricky Martinem, Kylie Minogue, Miką oraz Geri Halliwell. Występuje w videoclipach gwiazd muzyki pop, często bierze także udział w ich trasach koncertowych.
Taniec Dawida jest pełen pasji. Patrząc na niego widzimy energiczną osobę, kochającą to, co robi. Znane choreografie, jakie stworzył to m. in: Millenium Dance Complex Los Angeles 2007 oraz No Angels Comback. Sukcesy taneczne - przykładowo Niemieckie Mistrzostwo Latin – American Dance.
Praca z takim wspaniałym choreografem to przyjemność. Tancerze polskiej edycji YCD, którzy mieli z nim lekcje na pewno zapamiętają ją na bardzo długo.
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
Kto oglądał niemieckie Fame Academy ten wie na co stać Davida!!!On jest po prostu niesamowityy!!! Jak go zobaczyłam w YCD to myślałam, że z krzesła spadne:) po prostu mi mowe odjęło:))tylko wiecej takich choreografów u nas )
to prawda!!! mialam z nim 2 razy warsztaty: raz przez 2 dni, a drugie warsztaty nadal trwaja - przez 4 dni. jest niesamowity!!! nigdy nie widzialam tak pozytywnego czlowieka!!! ogolnie jest wyjebany w kosmos <3
zrobił na mnie ogromnie pozytywne wrażenie.
kiedy pokazywali filmiki z treningów potrafił pożartować,ale też postawić wszystkich do pionu.
jego choreografie były naprawdę bardzo fajne.
_________________ no, you don't even like boys.
you can reach the sky tomorrow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum