Joanna Szokalska tańczy od roku 1980. Ma na swoim koncie współpracę z najlepszymi choreografami i nauczycielami tańca z Anglii, Niemiec, Danii i Finlandii.
Wspólnie z Agustinem Egurrolą zdobyła tytuły Mistrza Polski Amatorskich i Zawodowych Par Tanecznych w tańcach latynoamerykańskich oraz w kategorii South-American Show Dance w Miami. Jej największe sukcesy w gronie par zawodowych to zwycięstwo w Open London Championships i UK Open Championschips. Należy wspomnieć, że podczas nich również towarzyszył jej Egurrola.
Tancerka posiada uprawnienia sędziego międzynarodowego, a także stopień 'Licentiate'. Jest to niezwykły zaszczyt, bowiem stopień ten przyznawany jest wysoko kwalifikowanym nauczycielom tańca.
Warto wspomnieć, że kierowane przez Joannę zespoły tańca nowoczesnego - czyli LUZ i LUZIK należą do najlepszych formacji w kraju. LUZ na swoim koncie ma już Mistrzostwo Polski w tańcach dyskotekowych, II - Vice Mistrzostwo Świata w kategorii Hip-Hop i brązowy medal Mistrzostw Świata w Disco Show.
Szokalska tworzy niepowtarzalne układy taneczne, ukazuje w nich piękne historie, które podbijają serca oglądaczy. Często tworzy układy, które wykorzystywane są podczas pokazów mody, koncertów, teledysków, reklam itp.
Piękne układy choreograficzne tej instruktorki możemy także oglądać w programie TVN'u - You Can Dance - Po Prostu Tańcz.
Joanna i Agustin :
_________________ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.."
- Albert Einstein ♥
Więc nie bój się.
Podaj swoją dłoń.
Zaufaj mi.
Byłam tam nieraz...
Wysłany: 2008-05-17, 11:48
Uwielbiam jej choreografie, do tego bardzo mi się podoba, ma przepiękną twarz.
Z moich czterech ulubionych latynoskich choreografii w YCD II trzy są jej autorstwa: cha cha dla Justyny i Santiego, samba dla Ani i Kryspina oraz pasodoble dla Kasi i Grega (czwarta to oczywiście niesamowita salsa Justyny i Kryspina, ale to dzieło kogoś innego).
Fantastycznie dobiera muzykę - utwory mają zawsze świetne tempo, idealnie pasujące do danego stylu, poza tym są to po prostu rewelacyjne kawałki.
Zawsze też układa tak choreo, aby idealnie eksponowało zalety i ukrywało wady tancerzy, vide r'n'r Anety i Kryspina.
Ach, z YCD jest moją ulubioną choreografką!
Jej układy są niezwykłe, bardzo zapadają w pamięć, a poza tym ma bardzo ciekawą osobowość, z tego, co widać na filmikach
Poza tym to właśnie na nią "nakrzyczał" Kryspin
Ale naprawdę - głębokie ukłony w jej stronę.
_________________ Nic mi pewniejsze nie jest od wątpienia
Ciemne to tylko, co światłością płonie
Nie wątpię, prócz o rzeczy bez wątpienia
Pewnikiem staje się co traf przywionie
-----
YCD II: Kryspin, Justyna
YCD III: Michał, Iza, Marcin, Wiola
SYTYCD: Travis!
Joanna jest swietna. Z Piotrem Jagielski znajdują się u mnie na 1 miejscu. Choreografie są cudne. Do tego potrafi mobilizowac. Często widac na treningu ze się wydziera ale jakie są efekty!
_________________ I could stay lost in this moment forever.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum