Wade jest jednym z najbardziej podziwianych choreografów na świecie. Nie można jednak się temu dziwić - już jako dziecko Wade zadecydował : "Chcę być gwiazdą. Chcę wszystkich uszczęśliwiać swoim tańcem".
Już jego debiut można uznać jako bardzo szczególny, gdyż wystąpił w teledysku Michaela Jacksona. Robson miał wtedy 5 lat. W późniejszym czasie zaczął na stałe współpracować z królem popu.
Już jako profesjonalny tancerz Wade zaczął uczyć w naprawdę świetnych szkołach tańca : "Master teacher for Joe Tremaine Convention”, “Edge Performing Arts Center”, “Hip-hop class at Moro Landis Millennium dance center“, “Johnny Young Talent School”.
W wieku 12 lat (!) tancerz samodzielnie prowadził zajęcia z hip-hopu. 4 lata później rozpoczął współpracę z gwiazdą muzyki pop - Britney Spears. Układał choreografie do jej tras koncertowych oraz teledysków.
Jakiś czas później Robson zaczął współpacować także z zespołem NSYNC, układając choreografie do ich największych hitów (w niektórych użyczył nawet swojego głosu). O talencie tancerza przekonali się także : Pink, IMX czy A*Teens - twórcą pięknych ruchów, które możemy obejrzeć w ich teledyskach jest oczywiście Wade.
Warto także dodać, iż ten niesamowity człowiek był też producentem programów tanecznych : ''Wade Robson Project'' (w którym walczono o tytuł najlepszego tancerza USA) i "MTV Shakedown" (w którym walczono o tytuł najlepszego tancerza z całej... Europy!).
Robson ma dopiero 23 lata. Mimo to jest już uważany za jednego z najlepszych tancerzy na świecie. Nie dziwne więc, że do szkoły tańca w Hollywood, w której uczy, dostają się tylko wybrańcy - najlepsi...
_________________ "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.."
- Albert Einstein ♥
Więc nie bój się.
Podaj swoją dłoń.
Zaufaj mi.
Byłam tam nieraz...
mnie sie starsznie podobałoi jego choreo do ramalama (bang bang) w amerykanskim SYTYCD.
_________________ Dance is your pulse, your heatrbeat, your breathing.
It's the rythm of your life.
It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy.
achh.. Marty Kudelka jak i Wade Robson sa znakomitymi choreografami.. Uczestnicy YCD mieli wiele szczescia ze mogli ich poznac na zywo a przy okazji z nimi zatanczyc .. zazdroszcze im )
A pomyślcie jak się cenią tacy choreografowie. Tylko kilka godzin nauki, a tyle kasy
Ale nawet taka 10 minutowa lekcja u takiego Wade'a i tacerz złapie jakiś nowy ruch do kolekcji
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum