Wysłany: 2008-04-17, 17:18 "W rytmie hip hopu 2" Save the Last Dance 2 (2006)
W rytmie hip hopu 2 Save the Last Dance 2 (2006)
Druga część zrealizowanego w 2001 roku filmu "W rytmie hip hopu" Save the Last Dance. Głowna bohaterka filmu Sara Johnson uczęszcza do Julliard i chce zrealizować swoje marzenia o zostaniu profesjonalną baletnicą. Dziewczyna musi udowodnić sobie i wszystkim że ma w sobie tyle siły i samozaparcia by konkurować z innymi gwiazdami świata baletowego.
Nauczycielka Sary Monique Delacroix jest jej autorytetem i mistrzem. Monique chce by Sara należała do najlepszych. Staje sie dla niej drugą matką.
Sara, przez nowo poznanego wykładowcę Miles'a zaczyna zastanawiać się nad swoim życiem i celem.
Zwiastun
Obsada
* Izabella Miko – Sara Johnson
* Ray J – Savion "DJ Scientific " Gibson
* Columbus Short – Miles Sultana
* Aubrey Dollar – Zoe
* Matthew Watling – Marcus
* Ian Brennan – Franz
* Ne-Yo – on sam
* Maria Brooks – Katrina
* Jacqueline Bisset – Monique Delacroix
* Ashley Evelyn Bell – Przyjaciółka na sztuce
* Tracey Armstrong – Candy
* Robert Allan – Paul
Twórcy
Budżet: 5,000,000 USD
Język: angielski
Dystrybucja: Paramount Home Video
Reżyseria:David Petrarca
Scenariusz:Duane Adler
Produkcja: Eric Hetzel
Scenografia: Taavo Soodor
Kostiumy: Gersha Phillips
Zdjęcia: David A. Makin
Montaż: Trudy Ship
_________________ Górniczo hutnicza orkiestra dęta robi nam paparara
Ostatnio zmieniony przez xx:)xx 2008-05-06, 19:31, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2008-04-20, 00:52
Właśnie obejrzałam ten film i jestem nieco zawiedziona... :/ Poziom aktorów pod względem tańca nie dorasta talentowi choćby tym, którzy grali w Step Up i Step Up 2: The Streets, a już na pewno jestem niczym w porównaniu z potencjałem uczestników "So You Think You Can Dance" :D (oczywiście, z paroma wyjątkami...)
Alle przyznacie, ze ta części była zdecydowanie lepsza niż pierwsza..przynajmniej mi sie tak wydaje.xDxD i do tego grała tam główną rolę polka.
_________________ Dance is your pulse, your heatrbeat, your breathing.
It's the rythm of your life.
It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy.
generalnie dobry film Zawsze pierwsza część robi silne wrażenie i mocno zapisuje się w pamięci, być może dlatego niektórzy mają wrażenie że ta część była gorsza.
Oczywiście nie mogło zabraknąć dobrej muzyki i tańca( a jak, film o tańcu bez tańca? ), fajnie że w głównej roli wystąpiła aktorka z polskimi korzeniami.. Ogólnie - polecam!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum