KOLORY : głównie w moim pokoju panują kolory jasne. Ściany mam koloru grejfrutowego. ^^ Szafy i dywan o odcieniu jasnego brązu. Panele na podłodze. xP
OBRAZY/PLAKATY : Nad łóżkiem wisi kalendarz bez którego połowe ważnych rzeczy bym zapomniała. A nad drzwiami wisi obrazek Matki Świętej taki ładny drewniany z gór.x) Natomiast nad biurkiem mam tablicę korkową gdzie wszystko jest przypięte.
INNE : Pamiętnik w szafie pod ubraniami. A zdjęcia najbliższych wszędzie po troche. xd
KOLORY: żołte ściany z niebieskimi dodatkami. Na podłodze panele. Cały pokój utrzymany w żołto-niebieskiej tonacji.
OBRAZY: na drzwiach kilka plakatów, pamiątka I Komunii Św., obraz Matki Boskiej z Częstochowy, dyplom za wejście na Morskie oko i plakat, że jestem poszukiwana .
INNE: kalendarz koło łóżka z sheepworld, zdjęcia zarówno na ścianie jak i porozstawiane na szafkach, puchar, półka z pamiątkami, pierdułki wszelkiego rodzaju, pełno książek ^^, pamiętnik schowany na dnie szuflady przy biurku, akwarium z żółwiem i kilka pluszaków .
Niebieska, jak mieszkałam z siostrą i miałyśmy łóżka piętrowe (pomarańczowe i niebieskie ) to miałam koło swojego taki sam księżyc, a moja siotra niebieską gwiazdkę Teraz ja mam gwiazdkę, a księżyc niestety nie wiem, gdzie się zapodział ;p
_________________ before you lock my love away, please
let me testify.
Wiek: 15 Dołączyła: 20 Paź 2007 Posty: 680 Skąd: Żeś się wzięła ?
Wysłany: 2008-06-26, 10:10
Dobrze, że znalazłam ten temat Może ktoś mi pomoże bo ja bardzo niezdecdowana dziewczyna jestem.
A mianowicie mam kłopot (jak dla mnie to kłopot) bo będę miała nowy pokój, swój. I kompletnie nie wiem jak on ma wyglądac, chodzi mi o kolory ścian, podłóg, szafy wnękowej, łóżka itp...
Wiem tyle, że podłoga będzie jasna bo tak sobie juz postanowiłam I teraz nie wiem... Może to głupie ale dla mnie kolory są ważne, w końcu będę tam spędzac połowe swojego życia, nie
Wiek: 15 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 505 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-06-26, 10:17
Avensy69 napisał/a
Może to głupie ale dla mnie kolory są ważne, w końcu będę tam spędzac połowe swojego życia, nie
u mnie w wakacje będą robić remont to ja sobie zażyczyłam fototapetę na jednej ścianie ;p
myślę, że jest to jakieś urozmaicenie, niż jeden nudny kolor na każdej ścianie. lubisz morze? to sobie sprawiasz naprzeciwko łóżka lazurowe wybrzeże i już milej w jesienne dni ^^ a resztę ścian to chyba pomaluję sobie zwyczajnie na biało, a później oprawię ulubione plakaty w antyramy i powieszę sobie taką małą kolorową galeryjkę ;p
_________________ aktorzy są widzami, widzowie aktorami,
a ja pomiędzy wami
co dnia widzę, że na scenie jest pusto
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my
A mianowicie mam kłopot (jak dla mnie to kłopot) bo będę miała nowy pokój, swój. I kompletnie nie wiem jak on ma wyglądac, chodzi mi o kolory ścian, podłóg, szafy wnękowej, łóżka itp...
Mam ten sam problem. Ale komuś jest łatwiej poradzić, więc może coś doradzę.
Proponuje, dwie ściany w jednym kolorze a drugie dwie w innym. Ale nie te na przeciwko tylko te koło siebie. I może na ścianach dużo zdjęc pomieszanych w antyramach. Nie będę mówić już jakie, bo sama powinnaś wiedzieć czy wolisz np swoje zdjęcia czy zwierząt czy tam jakiś krajobrazów... Możesz jeszcze kupić sobie oryginalnego kwiatka
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
Av jesli lubisz zdjecia to zrob sobie sciane cala w korku zebys mogla je swobodnie przyczepiac (ja mam taki plan gdzies w odleglej przyszlosci bo narazie przyczepiam do scian blu tackiem ). albo wybierz sobie dwa kolory ktore lubisz i ktore beda pasowac do siebie (np. seledynowy i sloneczny zolty) i pomaluj sciane z oknem (jesli masz jedna) tym jasniejszym (zoltym ) a pozostale trzy tym ciemniejszym. co do szaf to uwazam ze wnekowe sa b. funkcjonalne, no i moga miec lustrzane drzwi (Nin kocha lustra ). A i jesli Twoj pokoj jest duzy to lozko koniecznie queen size z piekna drewniana rama i wlochata narzuta
_________________ Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć.
Wiek: 15 Dołączyła: 20 Paź 2007 Posty: 680 Skąd: Żeś się wzięła ?
Wysłany: 2008-06-26, 18:44
Dobre dobre z tą ścianą korkową Ale jesli chodzi o kolory to miałam na myśli takie jak: brąz, zielony, biały, fioletowy. takie 4 pomieszane. A łóżko to na pewno bedzie bigaśne xD
cztery to moim zdaniem za duzo. moja kolezanka zrobila sobie trzy sciany bordowe, a ta z oknem zostawila biala i tak sobie przybrudzila gazeta tym bordem i ma biale listwy na gorze i sufit tez bialy. fajnie to wyglada ja mysle o polaczeniu pastelkowej jasnej zieleni z delikatnym rozem ale to dluuuuugo jeszcze zanim zrobie sobie taki pokoj
_________________ Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć.
cztery to moim zdaniem za duzo. moja kolezanka zrobila sobie trzy sciany bordowe, a ta z oknem zostawila biala i tak sobie przybrudzila gazeta tym bordem i ma biale listwy na gorze i sufit tez bialy. fajnie to wyglada
pomijając fakt, że nie lubię bordowego no to musi fajnie wyglądać zrobiłabym tak sobie z innym kolorem
_________________ before you lock my love away, please
let me testify.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum