Wysłany: 2008-05-31, 15:33
Mi cheerleading kojarzy się źle, ponieważ w moim mieście istniała grupa takich pustych panienek, które umiały ledwo szpagaty i krzywe gwiazdy, ale uważały się za najlepsze Ale nie chodzi tylko o te cheerleaderki, znam więcej takich osób i przez to straciłam szacunek do tego sportu. Wiem, że w tym momencie generalizuję, bo wytarczy włączyć mecz i popatrzyć na prawdziwy cheerleading, ale nigdy nie chciałabym być cheerleaderką.
Wiek: 15 Dołączyła: 20 Paź 2007 Posty: 680 Skąd: Żeś się wzięła ?
Wysłany: 2008-05-31, 19:39
Dokładnie- mi też kojarzy się to z pustymi blondyneczkami. Aczkolwiek ich popisy są zadziwiające. Z cheerladeringiem bedzie mi się zawsze kojarzyc film: "Bring It On" wszystkie 3 czesci, które widziałam, są warte obejrzenia.
Bring It On wszystkie 3 czesci, które widziałam, są warte obejrzenia.
a ja dołaczam sie i polecam rowniez 4 czesc: "bring it on: in it to win it"
_________________ Dance is your pulse, your heatrbeat, your breathing.
It's the rythm of your life.
It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy.
Wiek: 15 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 505 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-06-01, 13:03
Avensy69 napisał/a
Dokładnie- mi też kojarzy się to z pustymi blondyneczkami.
skąd ja to znam? profesjonalne grupy naprawdę dają dobre pokazy i w ogóle traktuję je jako normalne grupy taneczne, które można podziwiać, ale te cheerleaderki u mnie w mieście to pożal się Boże. 'tańczą' do techniawek i jedna nauczyła się szpagatu i to jeszcze bez rewelacji bo nie do końca i 'nie płynnie', uważają się za lepsze bo są ubrane w fajne spódniczki i wszyscy się na nie patrzą.
_________________ aktorzy są widzami, widzowie aktorami,
a ja pomiędzy wami
co dnia widzę, że na scenie jest pusto
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my
Cheerleading to głównie akrobatyka, gimnastyka oraz elementy tańca. Myślę, że cheerliderki "odawalają" kawał dobrej roboty i trzeba je za to cenić, bo to nie jest takie łatwe i przeciętne na jakie się wydaje. U mnie w mieście może cheerliderki są tak beznadziejne, że nie da się tego oglądać to i tak im gratuluję wytrwałości.
_________________ Dance every day. Oh dance x).
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum