chyba kazdy wie (przynajmniej czesciowo) co to jest cheerleading. wiec co o nim sadzicie?
_________________ Dance is your pulse, your heatrbeat, your breathing.
It's the rythm of your life.
It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy.
Wiek: 15 Dołączyła: 09 Maj 2008 Posty: 693 Skąd: z Parówersa
Wysłany: 2008-05-18, 16:28
ja nic do Cheerleadingu nie mam , mimo że wiele osób uważa to za typowo amerykańskie zajęcie blond laluń z liceum. Ale to jest taka sama ciężka praca jak taniec.
no to moze teraz ja: wiec ja lubie cheerleding.. sam tez jestem cheerleaderka (oprocz street dance i baletu). uwazam ze to jest fajne. wymaga od ciebie niezłej, wrecz bardzo dobrej kondycji fizycznej, do wykonywania tych szpagatów, gwiazd itd. u nas w polsce moze nie ma takich prawdziwych cheerleaderek jak w stanach, chociaz juz te rodzaje druzyn zaczynaja tu docierac.
ja to uwielbiam szkoda, ze w Polsce nie ma takiego czegoś
a film Dziewczyny z drużyny to oglądałam wszystkie 4 części i mogłabym go w nieskończonosć oglądac ;D
w polsce owszem jest, ale nie na takim poziomie jak w ameryce.
Raczej u nas każdy taniec jest w na gorszym poziomie niż w Ameryce Więc przejmować sie nie mamy co tylko ćwiczyć do perfekcji.
heh. swięte słowa.
ale coraz wiecej cheerleaderek w polsce juz wykorzystuje elementy z ameryki.
hmm, zawsze sie zastanawiałam, czy można ją zaliczyć do dyscypliny sportu..
i uważam, że tak.
Dziewczyny mocno pracuję, dają z siebie dużo..
wole amerykanki w tej dyscyplinie...Są baaardzo dobrze wygimnastykowane, co daje im lepsze przygotowanie choreo na zawody czy inne okazje..
Uważam, że to co robią jest całkiem fajne
Ja uważam że cheerleading jest dla tych co na tańcu sie wogule nie znają , a robią to dla tego żeby sie pokazać , wyróżnić . Szczerze to nie ma nic w tym ciekawego .
POPROSTU PRZECIĘTNY UKŁAD DLA PRZECIĘTNYCH LUDZI !!!
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum