Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [3] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Izolacja ciala, ruchy z pasja, radosc z tanca
Autor Wiadomość

Pallinka
Debiutant

Wysłany: 2008-04-08, 22:16   Izolacja ciala, ruchy z pasja, radosc z tanca

Witam, witam :)
Bardzo prosze o porady! Sprawa przedstawia sie tak, ze tancze jak drewno, wykonujac tylko sztywno kroki. Uczac sie samby nie moglam zalapac tego charakterystycznego ruchu bioder, moje cialo "nie bylo tancem" ;P Na salsie takze tylko sobie chodzilam, ani gora, ani dol nie pracowaly tak jak powinny. Gorzej mogloby byc tylko na tancu brzucha. Czy znacie moze jakies cwiczenia, ktore pomoglyby mi sie ruszac przez duze R? Nie oczekuje cudow, tylko malego "rozkrecenia". Musza byc jakies sztuczki, cwiczenia, bo w sumie to ja nawet nie wiem jak mam chodzic, ruszac biodrami, co z ramionami itd :P Problem jest takze na dyskotekach. Koncze wlasnie gimnazjum, a na szkolnych dyskotekach nie wiem co ze soba zrobic. Przestepuje z nogi na noge.
(Aha, video takze chetnie obejrze ;P jakby co)
Paulinka:)

Kasiorda 
Wymiatacz

Ostrzeżeń:
 5/5/5

Wysłany: 2008-04-10, 08:30   

Ja niestety nie mam dla Ciebie rady.Może masz taką budowę.Nie mówię,że masz przestać tańczyć.Ja mam właśnie odwrotnie jestem wulkanem tańca.

Pallinka
Debiutant

Wysłany: 2008-04-10, 12:43   

Zazdroszcze Ci ;)
Wiesz, tanczyc mozna od czasu do czasu dla przyjemnosci. I niczego wiecej. Dlatego chce sie poprawic :P Bo troche mozna. A przy okazji dobrze bawic.

mysterious 
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-04-10, 12:55   

Hmm. Myśle, że powinnaś codziennie próbować jakichś najprostszych ćwiczeń w stylu 'klatka przód, centrum, tył; lewo, centrum, prawo', kręcenie biodrami i ogólnie ćwiczenia przed lustrem :) . Dobrze jest też być rozciągniętym. Poza tym nie wiem jak inaczej mam Ci pomóc, bo ja ogolnie jak mam tylko chwilę czasu ćwiczę jak sie da, tańczę i podobnie jak Kasiorda jestem niczym wulkan tańca xD. (pamietaj o fajnej muzyce - sama Cię rozkręci)

Pallinka
Debiutant

Wysłany: 2008-04-12, 17:41   

O, dziekuje slicznie, dobry pomysl :D
Czyli robie te cwiczenia i hmm.. samo sie to "cos" pojawia czy musze starac sie cos robic?
Najgorsze jest to, ze moge wlasnie tylko biodra w obie strony i doslownie nic wiecej. I nawet nie wiem co moglabym z nimi zrobic ;)
Szukalam na youtube filmikow i albo byly to zarty, albo juz taniec, ktorego nawet gdybym sie uczyla do konca zycia to by mi sie nie udalo opanowac.

Edit:
Zapomnialabym :D Jestem taka jak bohaterka Dirty Dancing 2 przed nauka. I wiem, ze to tylko film, ale daje mi cien nadziei :P Powinni pokazac sekunda po sekundzie trening ;p;p;p;p

marek.szczepan 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-13, 08:38   

porozciągaj sobie tułów wyginając go na boki w przód tył - mostek przydatny i to co wyzej duzo izolacji ;) jeszcze krecenie gorna czescia ciala sie przydaje ;>

Pallinka
Debiutant

Wysłany: 2008-04-13, 09:54   

Zdecydowanie zaczynam sie gimnastykowac :P Ze tez o tym nie pomyslalam wczesniej. Wiem, ze to glupie pytanie, ale jak mam rusza gorna czescia ciala? Jak teraz probuje cos zrobic to wygladam jak paralityk, ktory walczy z osa :P

marek.szczepan 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-13, 10:13   

trzymaj nogi i miednice i biodra nieruchomo, a gorno czescia tulowia krec w lewo przod, prawo, tyl w jedno i druga strone, to pomaga ;) potem jakies ósemeczki tulowiem xD

faairest 
M&M&M's.

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-04-13, 10:15   

próbuj się ruszać, pooglądaj jakieś filmiki profesjonalistów i 'złap ten ruch' xd może sie uda. i sie rozciągaj! ja sama już tak robie miesiąc, może więcej i widać efekty. (:

Kasiorda,
ja tak jak on, wulkan tańca, chodzę i cały czas tańczę, wiec dla mnie to nie problem. ; ]

NoTaLoNee 
|b-girl.love.dance|

Moderator

Redaktor portalu

Sponsor

V.I.P

Wysłany: 2008-04-13, 10:42   

Cytat
trzymaj nogi i miednice i biodra nieruchomo, a gorno czescia tulowia krec w lewo przod, prawo, tyl w jedno i druga strone, to pomaga ;) potem jakies ósemeczki tulowiem xD

tylku ognij jescze lekko nogi.. to bedziesz mogła wykonywać bardziej swobodnie ruchy..

marek.szczepan 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-13, 10:59   

NoTaLoNee napisał/a
tylku ognij jescze lekko nogi.. to bedziesz mogła wykonywać bardziej swobodnie ruchy..
a no tak xD zapomnialem to napisac xP

Pallinka
Debiutant

Wysłany: 2008-04-13, 14:19   

Jestescie kochani ;D Zaczne to robic, moze przestane czuc sie jak emeryt ;D Chociaz jak patrze w lustro to dostaje ataku smiechu i tak sie konczy moja przygoda. A jak nasladuje filmiki to wygladam , jakbym byla zwiazana i probowala uciec ;D Wiec na razie wykonuje te cwiczenia, licze na postepy ;D Na youtube powinny byc filmiki krok po kroku, a nie takie uklady taneczne. Dyskryminacja ;D
Jeszcze raz slicznie dziekuje :*

Edit:
Gora mi sie sama nie chce ruszac ;P Jest chyba kamienna xD

faairest 
M&M&M's.

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-04-13, 14:31   

widzisz, nie podchodź do swojego tańca, aż tak krytycznie ; ) poćwiczysz, potrenujesz i zobaczysz, na pewno efekty wyjdą : D

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

Super Moderator

Redaktor portalu

Sponsor

V.I.P

Wysłany: 2008-04-13, 14:48   

''Trening czyni mistrza" :)

Takie stare powiedzonko, ale jakie trafne :)

by Albert Einstein ♥

Więc nie bój się.
Podaj swoją dłoń.
Zaufaj mi.
Byłam tam nieraz...

marek.szczepan 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-15, 07:05   

ciezkie treningi się opłacają, czynią więcej niż czysty talent...czasem nie trzeba mieć aż tyle talentu, zeby byc dobrym tancerzem, pracuj, pracuj, to podstawa ;)

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu