hmm piosenki jeśli chcesz w takim stylu to proponuje
Ne-yo - closer
Chris Brown - Kiss Kiss
Janet Jackson - feedback (tu masz mocne bity wiec to moze ci sie przydać na początki żeby złapać rytm;P)
Justin Timberlake - My love (podobnie jak wyżej ^^ )
a żeby się wyluzować polecam cięższą muzykę ,żeby sobie poskakać i poruszać głową
Wiele osób tutaj już ci doradziło.
Spróbuj po prostu nie stresować się, zatracić się w muzyce i tańczyć.
Ale czemu uważasz, że jesteś tak to pośmiewiskiem? Ktoś konkretnie Ci to powiedział, wyśmiali Cię czy coś?
Ja mam tak samo jak poziomka*, staram się nauczyć d'hallu Idzie mi jak idzie, chociaż na trzęsienie pupą tak bardzo nie wygląda, ale nie można się zrazić. Jeśli ćwiczyć codziennie, to widać tego coraz lepsze efekty, z których potem masz satysfakcje. Także piszę Ci, wsłuchaj się w muzykę i bansuj haha. Wyluzuj się. Albo może obejrzyj jakieś filmiki z takich imprez [na yt na pewno dużo takowych jest], zauważ coś i postaraj jakoś powtórzyć ten ruch (: Nie wiem naprawdę, jak Ci pomóc, bo nigdy nie byłam w takiej sytuacji ..
I właśnie, może jednak zdecydujesz się na ta lekcje od niej? Potańczcie RAZEM.
Będzie dobrze!
_________________ cała jestem bałaganem, bitwą, wojennym stanem. hi supergirl.
Ale czemu uważasz, że jesteś tak to pośmiewiskiem? Ktoś konkretnie Ci to powiedział, wyśmiali Cię czy coś?
Hmm.. Wydaje mi się, że może nikt mu nie powiedział, ale jak się ogląda takie nagrania ze studniówki, to od razu widać kto ładnie tańczy a kto troszkę gorzej. Ale tym się nie ma co przejmować.. To tylko nagranie Inni wcale się nie bawią tylko siedzą przy stolikach. I właśnie to jest jeszcze gorsze..
_________________ "Muzyka jest niewidzialnym tańcem, a taniec niesłyszalną muzyką."
Jean Paul
izula, i tutaj się zgadzam. Zresztą, nie powinno się tak podchodzić do tego. Ja też bym jak siebie zobaczyła na nagraniu to bym powiedziała, że jakaś porażka, albo większość mogłam wykonać poprawniej.
Właśnie! Lepiej się bawić jakoś, niż wcale ;P
_________________ cała jestem bałaganem, bitwą, wojennym stanem. hi supergirl.
co do tytułów to sporo możesz znaleźć w tym temacie albo looknij na mojego świeżo założonego lasta, zobaczysz tam czego słucham, a większość nadaje się do tańczenia (; a jeżeli chodzi o youtube, to rzeczywiście najbardziej przydadzą się tutaj jakieś video z imprez, gdzie ludzie nie mają wyuczonych ruchów (bo to Ci teraz nie potrzebne) tylko dają się ponieść.
_________________ before you lock my love away, please
let me testify.
No cóż. Ile razy próbowałem tańczyć, to później wysłuchiwałem, że jestem drewnem, że nie mam poczucia rytmu, że sztywniak... Za każdym razem tak samo...
W klubie, kiedy przemogłem się i chciałem potańczyć z nieznajomymi pannami, te po prostu obracały się ode mnie/schodziły z parkietu/olewały mnie ;]
Na studniówce jedna dziewczyna, z którą zacząłem tańczyć spytała czy dobrze się czuję, a druga wybuchnęła przeraźliwym śmiechem. Nie wspominając już tego co zarejestrowała kamera...
Na moje (nie)szczęście praktycznie wszyscy moi znajomi dobrze tańczą...ci co nie umieją, po prostu omijają kluby szerokim łukiem...
Jeszcze co do tych tutoriali, nagrań z imprez, podajcie, proszę, chociaż jedno takie wideo żebym wiedział czego mniej więcej szukać
Wiek: 15 Dołączyła: 20 Paź 2007 Posty: 680 Skąd: Żeś się wzięła ?
Wysłany: 2008-07-05, 16:16
Jeżeli cały czas Twoje nastawienie będzie brzmiało: "nie wyjdę na parkiet, wysmieją mnie, zrobię z siebie pośmielisko" to na pewno nigdy Ci nie wyjdzie... Ucz się w domu, w szkole tańca, gdziekolwiek i chodź do klubów, może trochę %% na rozkręcenie i jazda. Kiedyś na pewno Ci wyjdzie. To na prawde nie jest nic trudnego. Jeden tańczy świetnie a drugi jak umie. POWODZENIA
Troche mnie rozmieszył ten temat w klubach wszyscy sa najebani że tak powiem i tancza byle jak xD Avensy69, dobrze mówi troche %% i samo pójdzie
Co tu maja %% do rzeczy, mozna sie obyc bez tego. Nie wyśmiewałbym tez klopotu chlopaka, bo...bo po prostu do osoby ktora oczekuje pomocy nie nalezy odwracac sie tylem
Ja bym jeszcze radzil zaczac chodzic na domowki-luzniejsza atmosfera, fajniejsi znajomi, muza do bansu (idealna na rozluznienie!), swietny poczatek...
Platon jak przeczytałem twoją wypowiedz to jestem już pewny że problem leży w tym że jesteś negatywnie nastawiony. Miałeś niemiłe przygody ;P i to chyba dlatego źle się czujesz jak tańczysz. YT i inne pierdoły tu Ci raczej nie pomogą.
_________________ "Taniec jest jak napad na bank – liczy się każda sekunda."
I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
jeżeli ty próbowałeś tańczyć,a jakieś tam głupie,puste dziewczyny cię wyśmiały to coś tutaj chyba jest nie tak ?
w takim razie pokaż wszystkim,że w tańcu chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę,a nie wyuczone na pamięć choreografie czy techniczne umiejętności. ; )
_________________ no, you don't even like boys.
you can reach the sky tomorrow.
w takim razie pokaż wszystkim,że w tańcu chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę,a nie wyuczone na pamięć choreografie czy techniczne umiejętności. ; )
Właśnie dobra zabawa i spróbuj poczuć muzykę. Może wyda sie to trudne ale spróbuj pokazać co ta muzyka mówi.
A co tych dziewczyn i ludzi w klubach. Z tego co zauważyłem ( rzadko bywam) ale większość ludzi nie umie tam tańczyć po prostu bujają sie jak nie powiem co
Zresztą olej ludzi xD ja tak zawsze robie.
_________________ "Taniec jest jak napad na bank – liczy się każda sekunda."
I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
Jakom bywalec roznych imprez ,clubow,potancowek w roznych klimatach powiem Ci tak.
Chlopie WYLUZUJ ... zazwyczaj nikt nie zwraca uwagi jak inni tancza bo faceci sa zainteresowani dziewczynami a dziewczyny facetami. Taniec to jedynie dodatek tak naprawde.
Wiekszosc ludzi w Dyskotekach itp jak ktos wczesniej napisal nie trzyma rytmu nawet...a jednak wszyscy sie dobrze bawia i tylko o to tam chodzi
Moim zdaniem jezeli nie jara Cie taniec to sie go na sile nie ucz bo to strata czasu i mozesz sie tylko zalamac jeszcze bardziej... Poprostu musisz zmienic nastawienie do siebie i wyzbyc sie tego kompleksu a wiesz jak to najlatwiej zrobic?
Wyskocz gdzies zupelnie sam i oddaj sie zabawie sprobuj sie zachowywac tak jak by Cie wogole nie obchodzili inni ludzie ( bo tak naprawde bedzie)
Pozdro : )
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum